torsdag 30 december 2010

Nytt år...

Näst sista dagen på år 2010... I morgon är det NYÅRSAFTON och vi ska ha hit ett trevligt gäng människor att fira in nya året med oss. Räknade ut att vi behöver sex barnmatstolar för att ge ett exempel på hur vår kväll kommer bli... haha. Övriga barn sitter själva alt kan inte sitta i en barnmatstol än! Känns iaf skönt att fira hemma och slippa dra iväg med alla.

År 2010 har innehållit massor, men för egen del var nog störst att jag tog steget och sökte till Textilutbildningen i Linköping. Säkert den största omställningen för de här hemma oxå, för lite då och då försvinner frugan/mamman iväg några dygn för att "leka student" tillsammans med andra tyg- och garntokiga! Allt hemma ska fixas ändå, och det är mycket upp till pappan att hålla ställningarna... Dock inte att förglömma mormodern som är en alldeles fantastisk stand-by under dessa dygn jag är borta!!!! Skillnaden nästa omgång jag är borta (år 2011!!) är att alla tre småprinsarna går på förskola några timmar varje dag = pappan kan jobba undan lite och mormodern slipper (!) barnvakta!!

Mer + från året som gått är att vi klarat oss utan massa konstiga sjukdomar, och det är guld värt!
Peace and love önskas inför kommande år... Må bäst!!!

onsdag 29 december 2010

Mittemellandag

Idag har bara varit en sån där hemmadag utan måsten och tidspassning. Rätt skönt ibland faktiskt tycker jag. Jag försökte mig på att föra över foton från gamla datorn till den nya, och undertiden jag höll på med det rensade mina små sötisar sitt rum! Sådär mysigt o upptäcka att typ allt de når (!) ligger i dörröppningen och i hallen huller om buller... Mitt i högen två glada små herrar!
På ef m klämde tvilling 2 tvilling 1 i dörren och det blev ett väldigt platt finger kan jag tala om... Han satt stilla i mitt knä med handen/fingret i en kall kudde i ca 1½ timme!!! Fingret är svullet och lite stelt/tjockt nu, men det verkar inte som om nått är av iaf som väl är. Har aldrig sett ett så platt finger förr! Ska ta mig en titt på det sen innan jag lägger míg så det inte blivit värre.
Annars så håller jag så smått på och försöker beta av det som är kvar på skoluppgiftslistan. Lite färgackord blev det nu ikväll, samt några vändors vävning. Har en del kvar att göra innan jag ska tillbax till Linköping och "tenta av"!
Natti o tack för idag! // Jea

tisdag 28 december 2010

Ny dator

Under väldigt lång tid så har jag haft en dator med ickefungerande fläkt vilket inneburit att mitt i "nått" så har den bara dött... Ibland mitt i nått som inte gör nått alls (!), och ibland mitt i nått som faktiskt spelar roll - typ skoluppgifter, beställningar o dyligt. Det har varit mer än irriterande kan jag säga! Har haft 4 duplolegobitar under den för att få luften att cirkulera något, till vissas stora förtjusning...
Hur som helst!, igår åkte jag, mannen och prins V till stan för att kolla om det fanns någon ny dator som skulle kunna funka nu inför ny kommande termin med plugg. Hittade en i lagom prisläge som inhandlades och det är på den jag nu skriver mina rader. Snacka om skillnad!!! Hur ljuvligt som helst kan man säga... Ja, jag vet att det är sjukt världsliga problem/glädjeämnen, men gläds ändå!  :) Ska bli hur kul som helst att ta tag i pågående och kommande skoluppgifter nu när man inte behöver vara rädd att datorn ska lägga av hela tiden. Dessutom är den här nåååååågot snabbare o det är inte heller fel! Istället för att sitta och vänta på att mannen skulle ta tag i installeringen, så gjorde jag det själv! Haa - jag kunde!!! ;)
Nu ska jag släppa ifrån mej den lite så att mannen får koppla TV:n genom den för det ska man tydligen oxå kunna?! Inte helt mitt intresse, men hans... Måste glädja honom oxå! ;)

lördag 25 december 2010

JULDAGEN 2010

Juldagen börjar gå mot sitt slut... Dagens innehåll har varit bästa vännen Linda, hennes syster Lisa och bebbeBill, samt mamma och pappa. En superhärlig dag med massa prat, lek, god mat, soffmys - ja härligt umgänge helt enkelt! Gårdagen, Julafton, gick oxå i familjens tecken. På dagen/ef m var vi tillsammans med D´s föräldrar, gammelmorfar, bröder med respektive, syster med respektive, ett helt gäng syskonbarn och tomten... :) För min del startade dagen tidigt med migrän så jag "missade" halva dagen... :/ Lite snopet, men så är det ibland! På ef m/kvällen var jag på banan igen! :) En lugn god kväll sen med mina föräldrar, massa julklappar, tomtegröt, glögg och mys...

Morgondagen, Annandagen, ska innehålla ännu mer älskade familjemedlemmar från min sida! Morbror och moster, kusiner, respektive, kusinbarn och ev respektive även där... :) Ser verkligen fram emot det!! Mina killar har utmanat i PS, så det kommer säkerligen bli livat värre!!!
Mitt i all julglädje kan jag inte låta bli att tänka på vännerna som tyvärr fått fira en väldigt annorlunda jul pga svår sjukdom... Känner stor tacksamhet för alla mina nära och kära!
Glöm inte bort julens budskap mitt i allt firande... Gud sände sin son till jorden - för vår skull - det är kärlek! Älska varandra lite mer (!) och ta vara på de du har i din närhet.

Avslutar kvällens bloggande med lite foton på julklappar som nu blivit öppnade... ;)



                                      Önskar Dig ett Gott slut på år 2010...

fredag 17 december 2010

Fredagsmys

Veckorna bara springer iväg, och nu är det fredagskväll igen!! Den här är den sista innan jul och jag måste säga att jag njuter trots allt som inte är gjort och som kanske inte heller kommer bli gjort! Ljusen är tända lite här o där och ikväll ska vi äta "hämtmat". Halva familjen vill ha kina-mat och andra halvan pizza, så det blir det! Ibland är det bra att bo mitt emellan... ;)

Känner mej glad och nöjd över mycket ikväll. * Har kommit bra långt med hemtentan * Bra pejl på mitt arbete om olika textilmaterial * Har fått ull, skinn och garn från lamadjur till mitt skolarbete (tack vare pappa som kom hem från Bolivia nu i veckan och där "tiggt" ihop till mej!) * Glad att tvillingarna somnade snabbt och "smärtfritt" på förskolan idag för första gången och kom hem glada och pigga! * Fick hem mannen tidigt! * Vi är friska! * Min fantastiska familj och alla härliga vänner vi har! Love you!!!

Sist men inte minst ett foto på vår iglooljuslykta som vi har utanför dörren... Fin va?! Den är gjord av isblock som vi fryst i mjölkpaket.  Ha en fin helg!!! Kram Jea

måndag 13 december 2010

Hemtenta - tidsbrist!?

Just nu idag känns det som om tiden bara rinner iväg - alldeles för fort och jag hinner inte med allt jag ska/måste göra... Ja, "måste och måste" kan man tycka, men ibland är det faktiskt ett måste, åtminstone för en själv! Jag kan klart hoppa av skolan för den är ju inte ett "måste", jag kan strunta i beställningarna på smycken som jag har, för de är ju inte ett "måste" osv... MEN jag vill inte sluta skolan för att det hopar sej nu till jul, och inte heller sluta med smyckena för jag tycker det är så kul, och de gör att jag mår så bra!
Att det känns som om tiden rusar just nu beror till stor del på skolan! Idag kom vår hemtenta ut *äntligen*, en vecka försenat! En vecka kanske inte låter så mycket, men är det 50% av tiden man går miste om så är det mycket!! Mitt i detta ska det in VFU-uppgifter till nästa vecka vilka sen ska ombearbetas efter skolkamraternas kommentarer (!) och in igen, samt en hel del annat ska va klart till v 2. Ja, så ska det ju fixas inför julen också... Tror nog våra kära lärare på universitetet glömt bort den detaljen - julen alltså!

Ska inte ta så mycket tid här nu ikväll, men tänkte i alla fall att ni skulle få ett litet smakprov på sånt jag kommer fundera på nu några dagar... ;)
* Vad är skapande förmåga?
* Du ska åka på en weekendresa under oktober månad till London. I din packning skall det bl a finnas tre plagg, tillverkade av olika naturmaterial. Berätta och motivera vilka plagg du väljer. Du skall beskriva vilka egenskaper materialen har, samt ge en förklaring till vad det beror på att materialen har dessa specifika egenskaper (det räcker inte med att skriva att bomull känns mjukt, utan du skall kunna förklara varför det är så...)

Hoppas ni alla haft en härlig lucia-dag!!! Kram o natti //Jea

lördag 11 december 2010

"Lördagsgodis"


Det är lördagskväll... Redan tredje advent i morrn! Det är lungt och tyst här i Näckviken nu. Jag har fixat lite med mina smycken nu ikväll efter att barnen somnat. Kollat över vad jag har, och beställt hem nytt/mer inför liggande beställningar. Superkul att få göra massa kul smycken efter folks önskemål!!! I like a lot... :)

Min tillverkningsprocess av smycken är ständigt pågående... Jag hinner inte alls så mycket som jag önskar jag gjorde (!), men medan jag tömmer diskmaskinen, hänger tvätt, lagar mat, skottar snö, nattar barn mm, klurar jag och funderar. För mej och många andra som gillar pärlor så är det som en stor lördagsgodispåse när man får se och känna på pärlor. De ger glädje och en ganska så enkel lycka... Alla har vi väl våra laster, och jag kan lätt erkänna att pärlor är en av mina! :)
Här är två av mina favorit armband. Ett rödsvart och ett svartgrått. Båda har silverdetaljer i sej som glittrar och "låter". De kan användas var för sej, eller blandas tillsammans tack vare att de är på wire.

Kan inte låta bli o visa en kommande julklapp. Tror inte att damen i fråga är gammal nog att kolla in här, så det är rätt säkert att visa upp det! :) Rosa kulkedja med en krona och ett hjärta med lilla prinsessans namn!

Här är en del av ett halsband som en mamma ska få! Det är en öglekedja där jag satt fast pärlor i olika former och storlekar. Färgerna är allt från limegrön till turkosblå med silverpärlhattar och berlocker av olika slag. Nertill ska det sitta tre hjärtan i olika storlekar med namn på mammans nära och kära. Tror det kommer bli riktigt läckert!!! Hoppas mamman blir nöjd...

fredag 10 december 2010

Vävda band

Här kommer ett smakprov på några av banden jag vävt. Det första och sista bandet är vävt i bandgrind, och det mellersta med brickvävning. Uppgiften att kunna varpa fram lodräta och vågräta ränder har jag nu förstått! :) På det mellersta bandet ska det föreställa hjärtan... Fick med första biten på fotot och den är inte den bästa! Har använt mej av lingarn i svart och ceriserött. Något klart till nästa skolträff iaf... ;)



måndag 6 december 2010

Tovning

I lördags kom min pluggkompis J hit till mej för att vi skulle försöka oss på att tova tillsammans. Ull i alla tänkbara härliga färger var införskaffade och eftersom varken J eller jag har så mycket erfarenhet av att våttova, så tänkte vi att det var smart att göra det tillsammans... Eftersom jag har många extra små hjälpsamma händer (!) här hemma, så tog vi tacksamt emot min gullemammas erbjudande om att få vara där och tova.
Att tova är nu då en av de skoluppgifterna vi har, och det vi ska ha med oss och "tenta av" v 2 är: en platt tovad sak där vi "målat" med färger i olika färgackord samt en handdocka. Vi startade med plattan...
Tanken var att det skulle bli ett sittunderlag så att plattan kom till användning och inte bara blev lagd i ett skåp. Formen skulle bli rund eftersom vi redan testat att göra en fyrkantig på skolan. Den slutliga storleken blev något för stor för min rumpa (!!), men rund blev den iaf... Klart nöjd med kanterna och formen! :)
Handdockan påbörjades och det var ett ofantligt funderande och klurande innan vi kommit fram till hur man skulle klippa till alla former och hur de skulle läggas inuti för att inte dockan skulle "klibba ihop". Tanken var att det skulle bli en grytvante så att även den kunde användas till nått sen, och det blev det faktiskt!!
Själva vanten är klar och den blev liksom vad den själv ville bli...- en drakfisk!!! :) Det fattas ögon, men sen så... Jag hann även med några små underlägg samt början till pulsvärmare. Ska se om jag kan fixa några foton på det sen så ni får se. Klart jobbigt är det iaf att tova, och det känns inte riktigt som om det kommer bli en av mina favvohobbies direkt! Måste medge att jag fått stor beundran för de som tovar... Alla priser för tovade saker är helt klart värda sitt pris!!! ;)

torsdag 2 december 2010

Tomteverkstad

Någon frågade om jag inte har lite bilder att lägga ut på det jag håller på med just nu, men nej det har jag inte, och nej, det kan jag inte göra!!!
Det är nämligen så att det är julklappar... :) Ja, och julklappar kan man ju inte visa upp i förväg hur trevliga de än är. Där går gränsen!

Queen Amini´s tomteverkstad är i full gång! :)

Jag kan i alla fall berätta att härom kvällen stansade jag ca 27 olika namn på diverse olika brickor och hjärtan. Vissa ska skickas långt bort och andra ska stanna kvar här i bygden. Det är pärlor och annat glitter som hängs dit, och jag hoppas att mottagarna blir nöjda och belåtna. Vissa av beställningarna grubblar jag på fortfarande - hur de ska kunna lösas på bästa sätt, och andra är helt självklara hur de ska vara.
Många skyddsänglar tar form och själv tycker jag att de är hur härliga som helst! Klart man vill ha en skyddsängel liksom!
Jag ska försöka fota lite av allt innan jag skickar iväg det så ni får se i efterhand.
Kram Jea

Örhängen med skyddsänglar - här med gröngula glaskulor.

Skyddsängel med mobilhänge.