måndag 31 januari 2011

Sjuka...

Natten till tors började prins nr 3 hosta pga sin förkylningsastma, och när morgonen kom var han inte pigg alls... Prins nr 1 gick till skolan, prins nr 2 och 4 blev körda till förskolan medan jag tog 3:an med mig till doktorn för inhalering. Fredagen var vi oxå hemma han och jag och vi var även en vända på läkarstationen och inhalerade. Fick med medicin hem att ta 5 dagar... Helgen gick (med div innehåll!) och jag höll på och vela om huruvida vi skulle va hemma eller inte på måndagen eftersom han fortfarande inte var okej. Det hela löste sig (!) genom att prins nr 4 hade feber på söndagskvällen. Idag, måndag, hade prins nr 2 oxå feber, så efter en natt i hostandets tecken, har jag så varit hemma med alla tre småprinsarna... Nu ikväll fick hela ligan alvedon och de två yngsta inhalerades! De sover gott nu, och jag hoppas på en skön lugn natt. Lite trött mamma efter natten som var! ;)
Hoppas på att alla blir pigga snabbt nu och samtidigt eftersom de passar på och va sjuka samtidigt!

Annars så håller jag på med lite smycken då och då alltefter beställningar trillar in... Hade två fina besökare nu i ef m´s som hämtade ett armband och kollade lite på vad jag gjort. Kul!!

Lite skolgrejs håller jag oxå på med. Har gjort nåldynor med skarvsöm som blev jättefina faktiskt! Ulltyg - ett härligt material att jobba med! Kom på massa saker jag vill göra med det... (Men det får bli "sen" nångång...) Jag har oxå börjat med mitt omsömnadsprojekt och det känns som om det kommer funka det jag tänkt ut. Fick lite hjälp av mamma att nåla på mig själv (skulle allt ha en provdocka!!!) och nu är det bara resten kvar!!! ;) Pga tidsbristen att få sitta vid, så är det hur mycket som helst som poppar runt i huvudet och vill bli gjort. Har hur många idéer som helst med saker jag vill göra. Försöker skriva/rita ner dom till kommande ev tillfällen... Många saker poppar upp när det är läggningsdax och man bara ligger och väntar ut att de ska somna. Man kan inte göra så mycket annat just då! haha...

lördag 29 januari 2011

Tulpaner

Många och olika är blommorna i vår Herres hage, men här är iaf några av mina favoriter... Av tradition får jag alltid tulpaner till min födelsedag, och detta är några av årets! En härlig blandning som "morfar" kom med.

torsdag 27 januari 2011

Överraskning

Nyss så ringde det på dörren och utanför stod min bästis mamma och bonuspappa. De lämnade av en påse med detta innehållet... En försenad födelsedagspresent - till mej!!! :D
Ja, jag erkänner... Jag älskar paket! Alldeles speciellt mycket när jag inte väntar mej nått utan blir överraskad. Jag och twinsen fick en härlig öppningsstund tillsammans. Vi drog i snören, kämpade med tejpen och tittade på söta kissen "Moses". Nu har de gått in till sitt rum med innehållet i det lilaprickiga paketet och i det lilla turkosblommiga... "Min" sa de i korus! Oki då - en stund får det vara deras... :)

Tack älskade Li!!! Love you, det vet du! :)

tisdag 25 januari 2011

Gose

Mamma kom häromdagen med en kasse "gott och blandat" som jag ev skulle kunna ha nytta av när det gäller mina skoluppgifter (dragkedjor, band, spets mm). Ska se vad det kan tänkas bli... :)
Mitt bland allt låg den här lilla trasiga figuren...

Det är Ussitussi!!!! :D Min lille gosevovve som jag haft sen typ - alltid! Hans hals är nästan obefintlig efter att ha klämts i min lilla hand, hans nos har fått nytt tyg (som även det är söndrigt på undersidan), öronen är trasiga, ögonen har mamma sytt fast igen osv... Men - han ingav ro och trygghet när jag skulle sova och det var med ett stort leende jag nu kände och luktade på honom... Kan erkänna att det var lääääänge sen jag såg honom sist, men nu ligger han vid min säng! :)

söndag 23 januari 2011

Här kommer lite bilder från julmarknaden i Byarum där jag och min vän Anna var med under 1:a adventshelgen... Bättre sent än aldrig! ;)




Jag och Anna vid vårt bord...

Armband, öronhängen och halsband...

Ännu mer "bling-bling"!!!

lördag 22 januari 2011

Födelsedagsblommor

En av dagens överraskningar - ljuvliga blommor som min goa väns mamma kom med! :)

fredag 21 januari 2011

Fredagsmys...

Ikväll "slipper" jag fixa mysmaten... Står istället här vid datorn och njuter! :) Det är äldste sonen som fått "straffkommendering" pga utebliven skoluppgift (kvällsfika) nu i veckan som gick. Tur att saker och ting kan tas igen så här lite efter... ;) Tror vi ska införa ett rullande schema vad gäller tillagningen av mat här i huset! Jag är i alla fall för det!! ;D

Min första jobbvecka är tillända och helgen ska njutas så mycket det bara går! Barnen har fixat sin första hela förskolevecka, och det har gått jättebra. När jag hämtade idag var de klart trötta, så det ska bli skönt med helg och slippa passa tider. I morrn tänker jag oxå njuta (!) för då fyller jag år! :D En fyllande mor får det va!? ;) Tänker försöka ta mej tid till lite blockhusteknik oxå för det skulle sannerligen behövas... Det gäller att ligga i så inte allt blir kvar tills vecka 10!!!
Ha en go kväll/helg "alla" läsare!  //Jea

onsdag 19 januari 2011

Konstruktion- och kalasdag

Idag har jag min pluggdag - min allra första sen jag började jobba! Barnen är på dagis, och jag har under tiden ca 6 timmar som tilldelas plugg... Den här dagen är det konstruktion som står på mitt schema. Vi ska göra en egen 3D konstruktion av något som t ex kan lekas med (dock ingen "vanlig" leksak som docka eller nalle!). Det ska finnas mönster och beskrivningar anpassade efter vilken åldersgrupp som kan tänkas tillverka "saken". Det ska även finnas beskrivning på ett annat alternativ som är lättare/svårare än det man själv tillverkar. Dokumentation hela tiden genom anteckningar, foton mm...
I natt låg jag och klurade ut vad jag skulle göra för något, och nu idag har jag tagit itu med det hela. Har kommit en bra bit på väg och det är skönt att se att det verkar funka! Tids nog kommer foton... ;)

Nu har jag matpaus och väntar på att dagens lunch - köttsoppa - ska bli varm. Sen ska jag ta tag i den svåra biten på konstruktionen! Klurar lite på den medan jag äter...
Näckvikens kung fyller by the way år idag, så ikväll ska vi kalasa lite. Skulle tro att jag hamnar med på ett hörn jag oxå eftersom jag fyller på lördag. Svärmor, svärfar, lilla svägis o hennes kille samt mamma och pappa kommer en sväng. Lite lagom kalasande...

söndag 16 januari 2011

Veckan som gick...

Förra veckan var pluggvecka i Linköping för min del. Jag lämnade barnen på förskolan kl 9 och sen blev jag upphämtad av min vän Kristin och hennes lille snuttis på 6v och så drog vi... En snabbis på Mackedonkan när vi väl kom fram och sen var det fullt blås!
Föreläsningar, redovisningar, workshop (om div snoddar) och en hel massa nytt som skulle gås igenom:
* Lappteknik
* Quiltning
* Applikation
* Raka sömmar
* Formgivning
* Återbruk
mm mm

Den här omgången är vi inte helt inne på "mitt spår", så det lär bli en hel del nytt att lära sej! Har försökt att bena upp allt nu så jag har det lite mer överkomligt, och har tagit tag i den gedigna litteraturlistan för att försöka skaffa fram det som behövs för uppgifterna.
Satt igår kväll och målade akvarell i diverse kombinationer/rutor tillsammans med Vincent. Hade jättemysigt! Nu måste jag "bara" införskaffa resten som jag kan tänkas behöva till det som ska göras...

Idag bakar vi Pollykaka, och eftersom den luktar så gott från ugnen får ni oxå receptet här... ;D

POLLYKAKA

2 ägg
3 dl socker
2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
2 msk kakao
50 g smör
100 g Polly (el liknande)

Rör ihop ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en annan skål och häll ner i äggblandningen. Smält smöret och häll i det. Smörj en sockerkaksform med smör eller margarin och ha i ströbröd eller kokos, så att kakan inte fastnar. Häll i smeten och häll på Pollygodisarna på toppen. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 30 minuter.

Än kan jag inte tala om ifall den är god eller inte, men visst låter det så!? ;)  Kram Jea

fredag 7 januari 2011

Min första jobbdag...

Idag har jag börjat jobba!!! Ja, inte så mycket jobbande just idag kanske, men iaf planeringsdag/uppstartsdag... Har träffat jättemånga härliga goa damer idag och ser verkligen fram emot att få börja jobba igen. (För er som inte vet kan jag berätta att den kommande terminen ska jag jobba på en förskola här i Vaggeryd.)
Så härligt att "bara" få vara vuxen en stund och tänka på sej själv! Kan kanske låta skumt, men efter tre år hemma så var det dax. Räknar man med sjukskrivningen jag fick pga högriskgraviditet med tvillingarna, så blir det ganska exakt tre år som jag varit "hemma". Det har varit jättebra, men nu när allt löst sej så bra med både jobb (i lagom mängd) och förskola (har alla tre de små på samma ställe) känner jag mej jätteglad... Det kommer bli en härlig vår!! :)

Dagen till ära kommer här några svar på frågor som jag fick... Lite kul med sånt tycker jag! Har du några kuliga svar, så svara du oxå... :)

1. Vilken sorts garn tycker du mest om? (Ull, akryl, bomull osv.) Är det något material du absolut inte tycker om?Kan erkänna direkt att jag blivit lite miljöskadad genom min pågående utbildning, och kan inte annat än just nu svara ullgarner... Förr (!) var de ju så sticksiga, men många av dagens är helt ljuvliga!! Har ett härligt handfärgat nystan i en härlig blandning som ligger och väntar... :)
Acryl hamnar väl bland de jag tycker mindre om!

2. Vilka är dina favoritfärger?
Röda nyanser... Gillar även turkos och grönt just nu!
3. Är det någon färg du absolut inte tycker om?
Njä... Ska väl va pastelliga färger som inte gillas så mycket just nu i vintermörkret...

4. Vilken sorts stickor tycker du bäst om/använder du helst? (Trä, metall, plast? Rundstickor, raka, strumpstickor?)
Fick efterlängtade ProKnit stickor i trä av mor och far i julklapp... De kommer helt klart bli mina favoriter!! Sköna att hålla i och dessutom så fina!!!

5. Hur länge har du stickat? Anser du dig vara nybörjare, avancerad eller mittemellan?
Mormor lärde mej sticka för urminnes tiders sen, och efter lite stickning i skolan var det rätt still med den hobbyn innan jag blev gravid och gjorde några koftor för sådär 13 år sen... ;) Återuppväckte det hela (och virkning) när jag väntade tvillingarna och blev stillaliggande för att sen börja älska det (!) genom utbildningen! Får nog kalla mej en "mittimellanstickare"...


7. Är du allergisk mot något?
Ja... Div växter o blomster samt katt (o en del hundar)


9. Favoritgodis?
Ja, det har jag! ;D Lakritsbalkar, röda godisar, choklad...

10. Håller du på med någon annan "skapande hobby", förutom stickning? (Spinna, scrapbooking, virkning osv.)
Virkar gärna, men mest tid förutom mitt plugg tar min smyckestillverkning!! Så roligt... Önskar jag hade mer tid till det! Nu "tar" jag mej tid så ofta jag kan och får beställningar...

11. Vad tycker du är roligast att sticka? Mössor? Sjalar? Tröjor? osv...
Just nu - pulsvärmare!  
12. Prenumererar du på någon sticktidning?
Nej!

13. Har du något drömprojekt på önskelistan?Massor!!! Några kommer säkerligen visas här framöver... ;)

8. Vilken slags musik tycker du om?
Det mesta som spelas i lagom volym... ;)
6. Dricker du kaffe? Te?
Ja!

tisdag 4 januari 2011

bandvävning

Det är nu slutspurten på denna första terminens pluggande. Idag har jag försökt att gå igenom allt och se vad jag har kvar att göra. Helst ska man ju inte glömma bort nått... ;) Det blev mest målning idag på dagen när småprinsarna var på förskolan för det är inte (heller) lätt att göra när de är hemma. Måla är klart att man kan göra tillsammans, men när det gäller att blanda rätt färgnyanser efter färgackord så gör jag det helst själv!!

Nu ikväll har jag varpat och börjat väva på bandgrinden jag fått låna av min snälla vän Hanna . Lite tur att man har en vän som går samma utbildning fast ett år före! :)

Det här är vad jag pysslar med just nu:

Varpen...

Så här blir det... Inte helt perfekta kanter,  men jag tror det duger!

söndag 2 januari 2011

Pillernissar

Jag har alltid tyckt om att skriva... Både skriva "fint" och skriva listor/häften/böcker mm. Bl a så har jag t ex noterat så gott som alla böcker jag läst sen urminnes tider. I min fina bok med böcker på utsidan (!) står från början: författare, titel, sidantal, vems boken är samt en resumé och betygssättning. De två sistnämnda kategorierna har med åren trillat bort, men det andra skriver jag i...
Jag skriver även upp vad jag får i födelsedagspresent samt av vem i en fin bok med en ängel. Detta gör jag även för mina barn och man! Kan meddela att det är en del pyssel vid t ex julen när det rivs upp paketer på löpande band både här och där... *suck*
I alla fall... När tvillingarna barnvälsignades fick de varsin fantastiskt fin handgjord bok av två av sina farbröder med familjer. Det stod "album" på framsidan, och eftersom jag redan då köpt/fixat album till dom så gjorde jag om dessa till minnesböcker. På framsidan står deras namn i lite scrapbooking stil, och i böckerna har jag pysslat in allt de fått under sina två år samt av vem. Jag är faktiskt väldigt förtjust i dessa böcker så därför har jag satt dom utom räckhåll för mina små pillernissar... Trodde jag!!!
När det var dax för nattning nu ikväll gick jag in i deras rum för att plocka undan allt som slängts ut på golvet under dagen. Till min fasa ser jag böckerna liggandes på golvet med bortrivna inlägg, samt namnet på ena bokens framsida... Japp - de når allt!! Med hjälp av sina små stolar har nån (!) klättrat upp på ena hyllan och därifrån nått just dessa böcker. Självklart var det just dessa böcker som de då oxå tyckte att de kunde dra loss saker från... *grrr*
Jaja... Jag samlade ihop det jag kunde hitta, försökte släta ut det och har nu limmat fast det i boken igen. Nej - jag byter inte ut det! Det skrynkliga får sitta kvar som ett minne... Inte lätt heller att skälla på två små sötisar som tittar i golvet och skyller på varandra... :)
Nu sover de sött, och böckerna kommer inte in i deras hylla igen!!

lördag 1 januari 2011

TJUGOHUNDRAELVA

* 2011 *

Nytt År med massa nya möjligheter.

Nya chanser att göra någon glad (uppmuntra).

Hjälpa någon innan någon önskar hjälp!

Ta tag i "det där" du har inom dej och önskar få göra...

Göra mot andra det du vill att dom gör mot dej!!!