lördag 30 april 2011

Valborgsmässoafton

Solen skiner och det ser ut att bli en jättefin valborgskväll... Vi brukar fira in våren nere vid Hjortsjöns strand dit de som vill marscherat efter blåsorkestern, med start från Betel. Vi genar dock utmed sjön och möter upp där som vi brukar! Blåsarna tutar på plats oxå, manskörens ljuva stämmor kommer sjunga: "Sköna maj..." och en massa annat vårigt, och barnkören kommer oxå va med och sjunga. Tal blir det oxå... Det är tradition som heter duga det! Kul folk att prata med, glada barn som är överallt!, och sen lite korv och dricka på det innan alla så sakteliga drar sej hemåt igen...
Hur min kväll blir är vid skrivandets stund inte helt klart då mannen, tillika pappan, inte är hemma än. Han har haft sin "obligatoriska golf" med gubbarna i Ronneby, och väntas ifs hem ikväll, men när är det ingen som vet! Jag hoppas att han hinner hem innan firandet startar, för att hålla reda på alla små vimsiga som vill springa/leka där själv, är inte helt roligt om man säger så! :/
Jaja... Våren är iaf här, och sköna maj börjar i morrn! Då ska svärfar firas bl a... :)

fredag 29 april 2011

syprojekt

Förutom jobb, smycken och allt som har med hem och familj att göra, så håller jag ju på med mina skoluppgifter... Försöker bocka av en sak i taget för att inte alldeles få spatt på allt som inte är gjort och som tar emot att göra. En av våra uppgifter var att sy något i "raka stycken", alltså precis som det låter - raka stycken!! Inga intag osv utan använda tyget mer eller mindre som det är. Efter lite letande i diverse böcker så valde jag att sy en bussarong i barnstorlek. Jag hittade ett gammalt tyg hos mamma (återanvändning!) som jag tror varit överdrag på någon fåtölj från början... Vitt med blågrå ränder. Lite stadigare tyg, men inte alltför tjockt!
Att sy efter bokens beskrivning funkade inte alls (!) så det blev till att tänka själv och göra om. Min lille modell ställde så där halvhjärtat upp när jag ville fota... Han överdrev inte alls! ;)


tisdag 26 april 2011

"sommardagar"

Att få åka iväg till förskola och jobb iklädda kortbyxor och bara en tunn tröja över linne/t-shirt en dag i april är väl rätt skumt eller!? Kan inte säga annat än att jag njuter (!), men hur kommer den "riktiga" sommaren bli när det redan är sommarvarmt? Minns när jag var liten och man fick ta på sej den stickade ollen när mamma sa att det äntligen var vår... Cykeln kom fram ungefär samtidigt och det var ljuvligt att cykla genom vattenpölarna som bildades när solen smälte snön... Men nuförtiden har vi inte längre vår utan går på sommar direkt?!
Jag har iaf haft en kanondag på jobbet idag. Brukar ha rätt goa dagar där faktiskt, men idag var det en stor glädje att få vara ute med barnen och njuta av sol och värme. En klar fördel med förskolejobbet! :)
I morrn är det plugg som gäller för min del!! Måste komma nånstans nu... Lite panik börjar flåsa i nacken... :/
Moj hoj! :D

fredag 22 april 2011

Påsken

Som religionslärare (om än inte praktiserande sådan just nu!), så tänkte jag ge en liten "lektion" angående helgen som vi nu firar... Datorn fick vila igår, så det blir en start med gårdagens dag idag:

SKÄRTORSDAGEN - Denna dag instiftade Jesus nattvarden när han firade den judiska påskmåltiden tillsammans med sina lärjungar. Själva namnet "skärtorsdagen" kommer av att Jesus tvättade lärjungarnas fötter innan måltiden.


LÅNGFREDAGEN - Firas till minne av Jesu korsfästelse och död på Golgata strax utanför Jerusalem.


PÅSKAFTON - Jesus låg i graven och lärjungarna var rädda för dem som låg bakom avrättningen...


PÅSKDAGEN - Dagen firas till minne av Jesu uppståndelse! Några kvinnor kom till graven med väldoftande oljor och när de kom in i graven fann de den tom - Jesus var borta! Istället stod där en ängel som berättade att han inte längre var död, utan levde. Enligt Bibeln såg kvinnorna och lärjungarna Jesus redan denna dag...



ANNANDAG PÅSK - Denna dag firar man att Jesus är uppstånden, att han lever! Jesus visade sig än en gång för olika människor.




Texten på dörren in till Jesu grav dit människor vallfärdar än idag...

måndag 18 april 2011

Fotomhändertagande

Den här kvällen har jag och twinsen varit hemma själva... Efter lite korv och bröd somnade de sött och jag gjorde det jag tänkt på hela eftermiddagen. Spolade upp ett hett fotbad!!! :) Så härligt så att få sitta med fötterna i varmt vatten med doftande bubblor och bara va...
Nu så jag sommarfin längst ner ialla fall - så länge det nu varar! Idag har varit första dagen som jag velat gå barfota ute det här året. En fantastisk dag helt enkelt! :)

lördag 16 april 2011

Lördagsfix

Idag har vi börjat så smått med att "våra" lite både ute och inne, samt att plocka fram påsken! Ute blev det vita penseér i järngrytan runt ett påskris som vi satte fjädrar i, och inne hamnade det lite vitsippor och nåååågra blåsippor i ett litet glas... Så ljuvligt vackra!!!
M och A ville hjälpa till de oxå, så de fick några små kycklingar och ägg att sätta jämte två lite större svartprickiga hönor. Så här fint blev det! :)

Vi får väl se om äggen kan få ligga kvar eller inte. De har smakats på redan (!), och dess form är inte riktigt vad jag skulle vilja att de satte i halsen!!!
Min gamle favvo har oxå fått sin plats i soffan... Visst är han fin?! ;) Något knalligare är han dock i färgen i verkligheten.

måndag 11 april 2011

Eftermiddagens skörd


Härliga presentpåsar fulla med blingbling... :)


Tre tag´s med barnnamn på. Föräldrarnas namn i ringen! Önskemålet var nån pärla i turkos, så det blev denna! :)

Turkost memorywirearmband var önskemålet, o här är det!!!

söndag 10 april 2011

Mirakel

Idag för 3 år sedan föddes en liten kille som kallades "tvilling 1" och vägde strax under 1700g, och hans tvillingbror "tvilling 2", som var närmre 500g än ett kilo... Deras födelsedag inträffade alldeles för tidigt - allt för att "tvilling 2" skulle få en chans att få leva. Det blev många osäkra veckor då ingen visste om det skulle bli en eller två små killar som fick komma med hem från sjukhuset. Dag efter dag gick i "bunkern" där det är varmt, tyst och mörkt. De små bebbarna satt "känguru" hos sin mamma och pappa, och efter diverse dip´ar vände det så sakta men säkert. Kuvöserna blev till värmesängar och slutligen vanliga sängar. CPAP´en blev först ett minne blott för "tvilling 1" och efter ytterligare en tid även för "tvilling 2". Hoppet om att få med två killar hem ökade för varje dag.
Neonatalavdelningen blev vårt hem, personalen vår familj och världen utanför stod mer eller mindre still... Efter nästan 3 månader fick vi så äntligen åka hem - hem, med båda våra små killar. Alla tillsammans för första gången! Det var inte en första tid utan oro eftersom "tvilling 2" fortfarande var under bevakning, men vi var iaf hemma.

Två stycken underbara, pigga, livliga 3-åringar har firats idag och glädjen och tacksamheten över att vi fick med båda hem är otroligt stor - speciellt en dag som denna! Vi nosade på döden, men slapp möta den. Med stor tacksamhet tänker vi på alla läkare och övrig personal som vi mötte under BB-tiden före killarna kom, och på alla underbara nere i "bunkern" som arbetar med dessa sjuka små barn. De är guld värda!!!
Härligt pilligt med paket... :)

Provcyklar "nya" cyklarna...

lördag 9 april 2011

syfestival

Den här helgen är det syfestival på Elmia i Jönköping, och jag bestämde mej för länge sen att den helgen ska jag tillbringa en dag där i lugn och ro!!! Tja, lugn och ro kan diskuteras, men i detta fall gällde det utan barn eller andra orosmoment! ;)
Tack vare farmor så gick det att ordna då mannen i huset tänkte tillbringa dagen med att fortsätta med murningen till altandäcket som är tänkt att det ska va klart till sommaren!!

Väl på mässan hittade jag direkt en favvomonter - mjuka tyger/kameleont design - köpte härligt velourtyg med fordon på, två bitar av jerseytyg och lite muddtyg i jeansutförande. Bra att starta dagen med ett ställe som tog kort! ;) Har några meter tyg från detta ställe innan, men det är svårt att låta bli...
Jag blev även ett gäng dragkedjor rikare! 12 st för 50 kr måste väl ändå anses billigt!?
Några olika smyckesleverantörer fanns oxå på plats, så nu har jag utökat mitt lager igen! :D Har ett gäng beställningar liggande, och nu finns det saker så de kan slutföras. Köpte storpack med tag´s så nu kan ni beställa med era käras namn på... ;)
En hel massa annat som inte intresserade mej alls, fanns oxå! Mycket härligt garn fanns, men när man inte har nån tid alls till att sticka eller virka så kändes det sådär... Nu är det textil (och smycken) som gäller ett tag! :)
Härliga människor träffade jag oxå. Några jag möter ofta, och andra som jag träffar mer sällan... En mycket najz dag helt enkelt! :D

onsdag 6 april 2011

silverstav

Ville bara visa en liten söt silverstav jag stansat som doppresent... Den är i lite mindre storlek vilket passar jättebra till en lite mindre person. Även kulkedjan har mindre kulor, och är härligt lime/ärtgrön. Hoppas lille herrn kommer uppskatta det om nått år eller så... ;)




tisdag 5 april 2011

Tillbakaminnen

För tre år sedan befann jag mig på Länssjukhuset Ryhov (inlagd för högriskgraviditet med tvillingar, för er som inte vet!). Förutom några toalettbesök och duschning varje dag, så var det sängen som gällde. Vi långliggare (!) fick en extramjuk madrass, men trots detta så var väl inte sängvistelsen sådär superkul direkt. Ganska så ont i rumpan av allt sittliggande med tung mage på! Men men... Det var inte det jag tänkte berätta om utan vad jag och min rumskompis tillika vän (både före och efter!) fick vara med om denna kväll då för tre år sen. För er som läser kanske det låter hur banalt som helst, men just då, där, så var det hur stort som helst!
Efter lite koll på matlistan så upptäcktes det att det skulle bli broccolistuvning, köttbullar och potatis och vi suckade över lördagsmysmaten som vi skulle få. Sa lite skämtsamt till personalen att vi hellre ville ha pizza, och efter en liten stund kom en av tjejerna in med en pizzalista och frågade vad vi ville ha!!! Personalen på BB samt den på förlossningen skulle oxå beställa och då fick vi hamna med på ett hörn. Eftersom jag inte fick gå upp, så kom min vän över till min sida av rummet och satte sig på andra sidan av mitt sängbord där personalen dukade med fina glas och tallrikar åt oss. En så fantastiskt ljuvligt god Ciao-ciao delade vi på så ni kan inte ana... Jag ler av minnet över hur ljuvligt det var!!! Vi fnissade och hade en jättehärlig kväll där vi satt utan våra familjer med tjocka magar och diverse oro över vad framtiden hade med sej för både oss och våra bebbar. När vi ätit klart kom en av de söta tjejerna in med varsin glasspinne åt oss... :) Många härliga speciella lördagskvällar har jag upplevt, men den här var helt klart en av de bästa!!!