torsdag 30 juni 2011

Tag´s

Idag anlände två tjocka vaderade påsar med diverse smyckesattiraljer och igår kom det en oxå... Det är riktig julafton och lusten att få sätta sig i lilla hörnet och göra smycken av allt är stor, men men... Ute skiner solen och barnen vill inte "leka snällt" inne, utan de vill  ut vilket innebär att jag oxå är ute! (Dock i skuggan så mycket jag kan pga penicillinen...)


Ville dock visa mina fina tag´s som kom idag! Det har frågats lite efter nått som gör att man ser varifrån smycket kommer, så jag gjorde en beställning på nått sånt!! :) Från och med nu så kommer det då alltså finnas en "amini"- tag på smyckena!!! Valde en i mitt tycke neutral tag i plexi som inte sticker ut och "förstör" själva smycket. Självklart kommer den kunna tas bort oxå för den delen om man önskar, eller beställa utan... ;D


onsdag 29 juni 2011

Sommardag

Förutom ett tandläkarbesök vid middagstid så har vi varit nere vid vattnet mest  hela dagen... Lite olika människor har kommit och gått under dagen och det har varit så trevligt så! :)
Våra favvobarnvakter har varit här och barnvaktat respektive bilat lite trappa - tacksamt!!! En härligt gravid väninna har varit här o doppat svullna fötter i sjön, en nybliven mamma med sötisdotter har plaskat, samt vår nära vänfamilj som stannade o grillade innan de drog hemåt. Massa mys med våra prinsar och deras prinsessor... :)

Här är prins V med sin prinsessa E... :)

måndag 27 juni 2011

Min samling...

Jag är en ekorre enligt min käre make - gillar att spara "ifallomatt" och många gånger har det visat sig att det jag sparat kommit till användning, men det är en annan historia! Garner, tyger och dyliga textila material sparas och mottages med tacksamhet när någon vill bli av med sitt gamla "lump" (som samme käre make emellanåt kallar mina skatter som jag "ärver"...) De kommer till användning förr eller senare! Nu är det dock så att det finns mer planer/projekt/kontruktioner/"designing" i huvudet än det finns tid för allt att bli till något, men min tid kommer... ;D

Förutom ovannämnda saker som jag samlar på, så samlar jag även på Mumin... Ifs kanske en självklar sak när man har Finlandsanknytning och för min del startade det hela med en fin Arabiamugg. Det har blivit några muggar till med åren och för tillfället finns de i ett glasskåp eftersom det oftast finns för många små ivriga som vill välja mugg och dricka ur. Sen (!) ska de användas igen!!! :) Figurer och andra saker med Mumin finns oxå i min samling. Idag städade jag ur skåpet och så här blev det!

En våning med muggar och en med "saker"!

Hela muminfamiljen med vänner...

lördag 25 juni 2011

Midsommar 2011

Efter några sängliggande dagar med massa feber (som visade sig bero på lunginflamation!) har nu penicillinet börjat verka och jag är nästan som ny igen! ;)
Igår samlade jag ihop de krafterna som fanns (!) och så drog vi iväg för midsommarfirande hos vänner strax utanför samhället. Härligt glada barn och vuxna! Dagen innehöll sill, potatis, jordgubbar, grillning och självklart massa lekar/tävlingar (som för övrigt mammorna vann...) :D

Här är det min lillprins som slänger ringar...

Inte helt enkelt med att kasta ringar när det finns massa småfolk som vill ha en ring för sej själv!



Lite "kramlekar" fanns oxå med på programmet...
En boll klämd under hakan finns hos en av dessa herrar, och här är det byte av haka som pågår...

Samma sak gäller här oxå - hakbyte pågår! :)

Framåt kvällen kom fyrhjulingen och kärran fram och det blev till att åka för alla pappor och barn.
Dagens höjdpunkt enligt några av mina pojkar! :)

På stället vi tillbringade dagen är fadern jägare vilket man kan se här!
Någon lekstuga finns inte, men väl ett jakttorn till barnen! :D

söndag 19 juni 2011

Garn...

Idag har jag och en vän varit i Gränna och premiärbesökt Gränna garn och hantverk som jag skrivit om tidigare. Det har störtregnat hela dagen, så det var jättemysigt med en liten utflykt. Vi pausade tillsammans på ett härligt café som går i samma stil som butiken och sen återvände vi och hade beslutat oss för vad dagens inköp skulle bli!

Måste gratulera ägarinnan ännu en gång - GRATTIS - till en fantastisk butik. Jag var tvungen att fota lite så att ni som funderar på att åka dit slutar fundera och gör det! :D

Ägarinnan själv i den ljuvligt gröna soffan där man kan pröva på att sticka eller virka lite, eller kolla i alla härliga böcker och tidningar för att få inspiration.

En garnvägg... :)

Det här blev ett av mina inköp! Här är en "dominoruta" som jag testade att göra så snart jag kom hem! Superkul och rekommenderas varmt!! :)

lördag 18 juni 2011

Födelsedag

Idag är det ingen vanlig dag...
Idag är det min äldste sons födelsedag!!! :)
 Ser tillbax och minns - det har hänt mycket
under de här åren som gått...
Kan lätt säga att livet knappt vore halvt
utan honom och de andra killarna!
Tacksam över att jag fick bli hans (och de andras) mamma!
Kärleken är obeskrivlig...

fredag 17 juni 2011

Har lite beställningar som ligger och väntar, och idag mellan matlagning, toaletthjälpsbesök, legobyggnationer och annat har jag smitit till min lilla vrå och gjort lite smycken. Nu börjar solen titta fram, men tidigare idag var det skönt inneväder och vi tog en lugn morgon tillsammans vi som är hemma! Nu sover de små så jag passar på att blogga lite innan det är dax att väcka dom och åka till söta väninnan en vända...  Glad fredag på Er!

Nya medlemmar i änglakören! "Doris" och "Berta"...

Armband med önskemål om kedja med något läder i! Hjärta med texten VÄN var oxå önskemål...

onsdag 15 juni 2011

Instängda

Första dagen på sommarlovet!

Insåg att det kommer bli en pärs att va hemma med barn som vill ut och upptäcka världen - helst själva! Altanen vars bygge fortfarande pågår saknar än så länge grind, vilket jag talat om för min käre make är ett måste något år till iaf! Det är inte alltid jag hinner vara med ute eftersom det finns saker som måste bli gjorda inne!, och att låta gänget va ute själva med både gata och vatten nära, är inget alternativ! Idag blev så detta snabblösningen... Fult? Jajamensan!! Till nytta? Japp!! :)

A kollar om det finns nån möjlighet att öppna...

söndag 12 juni 2011

Längtans ö

Att läsa böcker har alltid varit en helt underbar sysselsättning för mej. Under årens lopp har det varit olika slags böcker som jag plöjt igenom, och olika mängd beroende på tid och möjligheter. Av mina familjemedlemmar är det väl så att det är pappa, min ingifta moster och typ två kusiner som delar denna kärlek. Att få "drunkna" i en bok är bland det ljuvligaste som finns, och det återupplevde jag just - därav detta inlägg!! Jag har haft såååå mycket böcker att läsa på sistone, men inga självvalda utan kurslitteratur och det är nått helt annat! Nu bara blev det så att jag roffade åt mej två böcker när jag var på bibblan och skulle låna lite till min nästa kurs (om broderier!). Längtans ö av Victoria Hislop är jag i slutet av nu, och jag verkligen njuter av de stunderna då jag kan försvinna in i den världen som utspelar sej i boken. Jag tror att det är så att antingen så förstår man helt vad jag menar, eller oxå så fattar man nada... Det är som att man inte vet att det är det man saknar förrän man får tillfälle/tar sej tillfälle! Nu ska jag jobba några dagar till och sen hoppas jag på en härlig sommar med många böcker och livsöden... :D

lördag 11 juni 2011

Beställningar...

Idag har jag pysslat lite mellan varven! Beslutade mej för att testa de färgade kulkedjorna som jag tycker är så läckra... Jag har haft en grön länk runt min fotled nu i ca 2 mån för att testa hur färgen sitter. Den har inte tagits bort nångång utan har varit med mej i solsken, sjövatten, dusch osv och färgen sitter som den ska! Det är bra betyg till de som gör dom tycker jag!! Många andra metaller tappar eller ändrar färg och det kan räcka med att ha dom mot kroppen en längre tid...

Grön kulkedja med hjärta och liten grön pärla...

Lila kulkedja med avlångt hjärta och lila dimglaspärla.

Rödcerise kulkedja med lite större pärla och avlångt hjärta.

Turkos kulkedja, lite större hjärta och liten turkos pärla...

Grön kulkedja, grön glaspärla i ett hjärta!

Lila kulkedja, hjärta och lila pärla...

Turkos kulkedja, turkos glaspärla och avlångt hjärta i en kedja...

Rödcerise kulkedja och fyrkantig "pärla" i samma färg tillsammans med ett hjärta coh en stjärna.

torsdag 9 juni 2011

Dröm

Jag måste få dela med mej av en härlig sida, och snart en butik som min textilhandledare Lina håller på med. Det är drömförverkligande det handlar om, och jag är så lycklig för hennes skull!! (se länken nedan)


För er som inte vet (!) så är Gränna en helt fantastisk sommarstad och ett besök där är helt klart att rekommendera! Ännu mer nu när denna härliga butik kommer finnas där... :) En och annan diskussion ang detta har pågått under senaste tiden och jag är jätteglad att få visa er den nu när den är officiell... Jag ser verkligen fram emot att få åka dit -  helst en heldag innehållande pyssel på plats! ;)
Är ni några sugna pysseldamer/herrar så åk dit vettja!!!

tisdag 7 juni 2011

skolavslutningspyssel

Det börjar närma sig skolavslutning och det känns både här och där! Jag var en vända på skolan idag trots att jag inte jobbar idag, och det nästan luktade skolavslutning... Det var ganska tyst och tomt och de som jag mötte laddade för fullt inför kommande ledighet. Lite rektorsprat inför hösten, men inget är klart ifall nu nån skulle undra! ;) Nått blir det iaf och frågan just nu är väl om det är bäst att jobba lite mindre än man vill, eller lite mer än man vill... Hrm! Men - det löser sej! :D

Jag har fått snabbpyssla lite inför kommande högtid och det gillas!!! Klart man ställer upp och hjälper sina vänner! ;D

Några halsband med pärlor i olika färger.


Fyllda "godispåsar" med härligt bling-bling...

Laddade och klara med mitt lilla kort på ligger dom nu här och väntar på att bli hämtade...

fredag 3 juni 2011

Finbesök

Kapade denna från min kusins dotter när jag kollade runt lite... :)
 
DAGENS VILL HA: tid i solen (och det fick jag!) :)
DAGENS KLÄDSEL: bikini, klänning
DAGENS SMINK: kajal och mascara (efter duschen!)
DAGENS FRISYR: knuttoffs
DAGENS HÄNDELSE: Bianca kom med tåget nerifrån Europa...
DAGENS LÅT: Lady Gagas nått!
DAGENS PLANER: avsluta med skönt fredagsmys...
DAGENS DUMMASTE: mina kylskåpsmagnetsord som "några" slängde ut från altanen...
DAGENS ROLIGASTE: att få prata, spela spel och umgås med Bianca
DAGENS FAVORIT: killen som löser "kuben" på några sekunder i Talang...
DAGENS KÖP: godis och chips
DAGENS MAT: kyckling, potatis och god sås - mammas...
DAGENS GODIS: lösgodis från Hollywood
DAGENS HUMÖR: glatt och lyckligt!! :D

torsdag 2 juni 2011

hemma igen

Efter två fullproppade dagar i Linköping (Universitetet) är jag så hemma igen. Vi har hunnit med att mannekänga i våra sydda kläder, få omdömen satta (som vi än så länge inte vet nått om!!), grupparbeta samt redovisa och få guidad rundtur i Lkpg samt besöka muséet där med guide... :) Tjohoo typ till allas förtjusning när de två sistnämnda sakerna skulle göras efter en fullpackad dag och det fortfarande var + 27 grader, och fler än en började bli hungrig... Dessutom rök kvällens planerade grillavslutningsfest pga detta evangemang, men inga sura miner här inte! ;D
Vi traskade runt som en skock får i ca 1 timme och sen hamnade vi in på muséet och kollade på utställningarna som var där. Här följer en liten fotopresentation av muséets roligheter...

Sticka kan man göra i olika material...

Koppartråd inflätat i dessa askar. Jättefina live...

Stort hjärta i mosaik.
Så här kan man fylla sina nylonstrumpor oxå och göra en familj av dom... :) Konstnär okänd! ;) Naturlig storlek!!!

Den här mannen levde för ca 2500 år sedan. Berättelsen om honom och damen lite längre ner, tyckte jag var mycket intressant och spännande... Att man kan få fram så mycket vetskap!!! Fantasin sätter fart på en gång och man önskar att man kunde få veta säkert historien om dessa personer...
Graven  hittades under gamla E4:an och finns nu här på muséet. Mannen har med sig en kniv med flintaspets och i maghöjd fanns en pilspets som tyder på att han fått en pil i sej! Han var jägare och hade även en slags yxa jämte sej.

Så här uppskattar man att han såg ut när han levde. Hårfärg och hårlängd (skägg) kan man naturligtvis inte veta något om, men så här anses det vara troligt att han såg ut! En mörkhyad elev hade påpekat tidigare (berättade guiden) att de inte heller kunde säga mannens hudfärg, och det är sant - dock ansågs det mest troligt att han varit vit!

Den här kvinnan låg oxå i graven. Hon hade två fina skålar med sig och på dem ser man avtryck av textilier vilket gör att man är säker på att det fanns vävda tyger på den här tiden. Några andra spår av textilier finns inte så här långt tillbaka... Hon anses varit av hög rang i stammen, för hon har ett stort hjorthorn vid sin sida. Detta tyder på att hon var en av de främsta jägarna i stammen och var den som gav djuret det slutliga avgörande dödshugget. Man kan även se att hon var i 25-års åldern när hon dog och att hon har fött ett barn. Antalet barn som fötts ser man på ärrbildningar som bildas på bäckenbenet efter varje förlossning... Ovanligt är att hon bara fött ett barn för på den här tiden var det vanligt att en kvinna som var 40 år, hade fött 20 barn...!!! Hon borde alltså fött 5-6 barn!

Så här anser forskarna att hon kan ha sett ut när hon levde! Hon bär här ett ca 3 månader gammalt barn i famnen och det gör hon för man hittade benbitar efter ett så gammalt barn i graven oxå. Barnets huvud vilade på en hund vars skelett oxå fanns i graven. Hunden har fått ett slag i huvudet och dött på så sätt. Kanske för att vara huvudkudde åt barnet i graven... Forskarna tror dock inte att kvinnan, mannen och barnet hörde ihop pga hur de ligger i graven. Om barnet och kvinnan lagts i samtidigt vet man inte heller, men antagligen så har kvinnan dött först och om inte barnet dött samtidigt, så har man vetat hur man lagt kvinnan innan och lagt barnet så att det ska vara nära en kvinna...