måndag 28 november 2011

julklappar

Idag har jag klippt till lite delar till "saker" som ska bli julklappar... Åh, vad jag önskar att jag hade lite lite lite mer tid och fick sitta vid lite och börja sy ihop!!! Är så sugen så!!! :)

Fick just en lång lista på smycken som en ung dam vill beställa - oxå julklappar! Mysigt att få bli del i hennes familjs julklappar... :) Tur att det är några dagar (nätter!) kvar innan jul! ;)

Vad är din julklappsönskan?
Vad är ditt bästa julklappstips?


Kram kram

söndag 27 november 2011

1:a advent

 ♪♫♫♪♫♪♪ "Adventstid kom till mitt ensamma hus. Jag tänder i staken ett sparat ljus. Något skall ske bortom frostig advent... Jag väntar en gåva som Herren sänt...

Den gåvan är av ett helt annat slag, än gåvor vi ger till varann var dag. Öppna din tillstängda dörr i ditt hus, så lyser i mörkret ett litet ljus." ♪♫♫♪♫♪♪

Idag har vi adventsfirat i kyrkan (Betel), vilket är tradition. Det blir lixom inte advent/jul utan att jag fått uppleva detta. Förr om åren var jag alltid med och sjöng, men nu är det ett tag sen pga sjukdom, barn, plugg mm. Kände dock ett starkt sug nu i år, så vi får se hur det blir till nästa år... ;)
Kom hem från Lkpg i fredags kväll efter en härlig, men jobbig vecka. Lämnade kvar en hel del saker, och fick nya uppgifter att göra tills nästa vända vi ska dit. Tänk va mycket man kan få möjlighet att lära sig ändå! :) Något av det roligaste den här gången var sista dagens utflykt till gamla Linköping. Om du/ni har möjlighet, så åk dit! Vi brukar bo på ett vandrarhem nära, men har trots det inte kommit dit innan (vilket vi ångrade nu när vi varit där!). Man har byggt upp något som skulle likna Skansen med gamla hus och hantverkstekniker. Vi fick guidad tur runt i museum´en, samt lite specialtitt i ett textillager med gamla kläder mm från 1900-talets början. Så coolt!! Flera av hemmen som är museum är skänkta precis som de var när ägarna dog - även de från början av 1900-talet. Det bor folk där hela året för att "ge liv", och roliga gamla butiker fanns att kolla i och även shoppa i. Jag köpte bl a födelsedagspresent till mamma som fyller snart (och eftersom det finns risk (!) att hon läser det här, tänker jag inte berätta vad jag hittade... ;)) Ett besök i Cloetta-butiken som också finns där, avslutade vår rundvandring. Billigt billigt...

Kram o glad advent!!! :D

måndag 21 november 2011

Lkpg stuff

Nu laddas det för ännu en vända till Lkpg och skola... Det känns skönt att va på rätt sida om mitten va gäller pluggandet! Snart (!) är det färdigt! ;)
För tillfället håller jag på att reda ut det sista om vad som ska med och inte va gäller material. Inte så lätt att packa med saker som man inte ens är säker på vad det är!! Hoppas iaf att jag vet vad allt är när jag kommer hem framåt helgen! :D

Mitt applikationsbroderi visade jag ju sist, så den här gången tänkte jag visa mitt yllebroderi under temat "Mitt liv". Det är en hel massa som kan få plats och ju mer man gör, desto roligare är det!! Det blev en liten kudde av det hela, och jag blev nöjd! Den är klart finare i verkligheten, men men...
Broderat på vadmal med ullgarn utan så hemskt mycket förskissat... Så här blev det:

lördag 19 november 2011

Applikationsbroderi

Nu har jag börjat sammanställa allt som ska med nästa vecka till Lkpg. Mitt lilla applikationsbroderi satte jag ihop nu på fm, och så här blev det!



Jag hittade en gammal ram i källaren som var väl värd att visas upp lite, eller va tycker ni!? Söt va!?
Inuti lämnade jag kvar det svartvita fotot på barnet som jag inte vet vem det är! Kan bli kul för nån efterlevande att hitta det nångång tänkte jag...

Kram o go lördag!!

onsdag 16 november 2011

Hjärta

Jag stansar ganska mycket på alla möjliga olika tag´s, men ibland får tag´sen vara som de är, som det här halsbandet... En favorit!

tisdag 15 november 2011

Lång dag...

... har gått mot sitt slut! Efter dagens jobb och konferans var det dax att starta upp mina utvecklingssamtal. Det är en grej som är sådär "dubbel" tycker jag... Massa jobb innan, lite surt i förväg när man tänker på kvällarna som kommer gå till det med bortavaro från hemmet, och sen jobb efter när det man talat om ska "redas upp". MEN när man väl är där och träffar sina fina elever och deras föräldrar, så är det så trevligt så!!! :) Fantastiskt vilket jobb jag har egentligen - att få va så aktiv/delaktig i undomars liv! :)

En kylig kvällspromenad hem rensade huvudet och väl hemma väntade ett stort härligt smyckespaket med massa roligheter och en man som talade om att vi har en kul fest att se fram emot!!! :D Så härligt så! I morrn blir det ännu en lång dag - hoppas den oxå avslutas med nått kul... ;)

lördag 12 november 2011

FARS DAG

Vaknade innan jag behövde (!) till en mulen och grå söndag. Känns bra att det är en speciell dag idag med roligheter... :)
Om en stund när alla i huset vaknat till ordentligt ska vi fira husets far för det är han värd! Sen ska vi åka och fira hans far tillsammans med fler av syskonen m familjer. Där finns även farmors far som oxå ska få lite "firning" den här dagen! Det lär bli fullt ös som vanligt!!! Middagen ska intagas hos min far som självklart oxå ska firas idag... Så  ni ser - en dag full av firande!! :)

Utöver allt firande idag så gläds jag lite extra över de fina gamla böckerna som jag fick tag på genom en kollega...


Alltså... Det här är nått jag INTE gläds över! Varför vänder sig bilden när den väl kommer hit?????? Fin är boken iaf och full av härliga gamla bilder...

Ännu en vänd bild... *grrr*

fredag 11 november 2011

Lite av det senaste...

Bokmärke med namntag i form av ett hjärta. Ceriserosa pärla efter önskemål.

En tävlingsberlock som jag hoppas ska bringa stor framgång och lycka... :)

Lite större hjärta med text, och bebisrosa pärla.

torsdag 10 november 2011

Klar!!!

...med mina omdömen!! :D
Ni som inte är i den här "branschen" kanske inte förstår denna lycka jag känner, och jag vet inte heller om jag kan förklara den... Men - den är underbar!!! :)
Det är inte alltid helt lätt att skriva omdömen om elever kan jag iaf säga, och när man lyckats få sina små gröna pluttar (som markerar att det är ivägskickat!), så känns det så gott!!
Nu är det "bara" ett gäng utvecklingssamtal kvar... Ja, så betygssättningen förstås, men den är ju ett tag till än...

onsdag 9 november 2011

Armband

Idag har jag varit hemma med barnen, och tagit itu med lite av det som fanns i beställningshögen. Så härligt att få "fria händer" när beställarna sagt lite färger och önskemål... Det blev några ganska ovanliga sammansättningar idag och de blev superhärliga live!

Önskemål: brunt, orange och grönt med massa "bling-bling"...

Önskemål: brunt, grönt och vinrätt + ett par olivgröna örhängesänglar...

En något vanligare variant: lila i massa olika pärlor med en liten ängel mitt i, samt en tag med en älsklings namn... Smart drag om man har en man i sitt liv som tycker att man har för mycket smycken, för vem kan motstå att få se sitt namn på ett smycke som "marknadsförs" av ens käresta?! ;D

lördag 5 november 2011

Från en annan vinkel

På senaste smyckespartyt fanns det med en mycket driftig ung dam som kommer nå långt! Hon plockade fram kamera och stativ på eget initiativ, och började plåta smycken från alla möjliga vinklar... Jag bad henne om några bilder, och här är dom!
Vill ni kolla in hennes blogg så är adressen:












torsdag 3 november 2011

Broderat mina barn...

Idag har jag haft en mycket efterlängtad dag för eget bruk, tillägnad pluggeri! Har länge sett fram emot denna veckas onsdag, torsdag och fredag då jag skulle få tid att ta igen det jag är efter med... Så fick vi besök av "kräket" i helgen och efter 46 timmar (rek. karantänstid är 48 timmar!) kräktes barn nummer 2 = nya 48 timmar hemma! Igår, onsdag, var jag så hemma med alla fyra mina prinsar och det var full rulle hela dagen!!! En något trött mamma framåt kvällen när pappan kom hem, som suckade djupt över allt som inte blivit gjort va gäller plugg... Men - idag så! :)
Idag har jag broderat på mitt ullbroderi! Temat vi har att gå efter lyder "mitt liv", och bland det viktigaste i mitt liv, är mina barn därav rubriken på denna dags blogg. Inte helt lätt att få till dom (jag har ju så många!!! ;)), men jag vet ju iaf att det är dom! ;) Inte alls färdig, och med tanke på hur mycket jag har hunnit idag, så lär jag ha att göra ett gäng timmar till... Ser redan nu fram emot morgondagen!

Men först ser jag fram emot kvällen!

Partyväskan är packad och klar... Redo för kvällens damer (o herrar?) :D

Nyhet - stora kors i svartbetsat trä (5cm långa) som örhängen.

Nya former på brickor. Härligt stora och tjocka! Redo att få massa bokstäver på sig, eller vara helt som de är...

Olika armband finns oxå med såklart... Här är svartsilvrigt med roliga detaljer!