fredag 30 december 2011

Summering...

... av året som gått.

Jag har nu snart jobbat ett helt år efter mina mammalediga år, och har väl påbörjat resan mot pensionen! :) Inte så många fler avbrott att se fram emot nu... ;)
Jag har påbörjat mitt sista pluggår! Examen till sommaren! :)
Alla mina barn är nu i skol/förskoleverksamhet; föräldramöten, klasser/grupper...
Det har varit väldigt intensivt vissa perioder, men jag/vi har fixat det så här långt iaf!

Mina smycken och tillverkningen av dom, har varit en härlig ljuspunkt mitt i allt jobbande. Jag är glad och tacksam! :)
Vi har hållt oss relativt friska genom året, och det är skönt. Mina killar har vuxit, utvecklats och lärt sig massa...
Vänner har bestått, vänner har tillkommit, och vänner (!?) har gått... Några har blivit än mer viktiga i mitt liv, och andra har lixom trillat ur mitt liv.
Vänbebbar har tillkommit och lyckan varit stor! Lite jobbigheter/sorg har oxå funnits med under året som gått, men trots allt har det ändå funnits hopp...

Helt enkelt - det har varit ett ganska normalt år, fast ändå inte! ;D

Jag önskar Dig ett fint slut på 2011 och en fantastisk start på det nya året - 2012... Ta vara på dom du har i din närhet! Glöm inte bort att tala om för dom hur mycket du älskar dom!!!

NYTT ÅR - NYA MÖJLIGHETER!

torsdag 29 december 2011

Kvällsbroderi

Äntligen har jag fixat en lampa att ha i "mitt" hörn på soffan! Hittade en liten söt "klämmis" när jag var på IKEA sist så sen dess (tisdags!) har jag inte något att skylla på längre vad gäller mitt ickejobbande med skolsaker... Broderi är den här omgångens huvudnummer, och att göra det utan tillräckligt ljus är inte nån hit. Kan väl ifs erkänna att det inte är så mycket hit överhuvudtaget med den här sortens broderi! När jag i förväg läste om att vi skulle brodera, tänkte jag att det skulle bli superkul. Något smidigt att göra när man satt i soffan, men icke! Om det nu hade varit så att vi fick brodera vad vi ville, hur vi ville, så hade det väl varit en sak, men vi har vissa saker att hålla oss inom, och nu handlar det om petit point samt hålsömnad. Skulle inte tro att jag kommer göra nått av det när pluggandet är slut, och jag är tämligen övertygad om att jag aldrig kommer att göra det med några elever... Jag har dock fått god kläm på hur det små petit´a stygnen ska göras, så av två onda ting (!) väljer jag helst att göra dom om jag måste! ;D

Av det som håller på att växa fram ska det sedan bli något, så tips mottages med tacksamhet! ;) Gärna en montering som elever skulle kunna göra själva - alltså inte för krångligt!! Jag har lite funderingar på gång, men nya tankar är alltid spännande!!!

Petit point - var tvungen att testa att göra hjärtan för läraren sa att det inte skulle funka så bra... :)

Hålsömnad... Nån som är sugen på en duk med detta!?

onsdag 28 december 2011

Nougatrutor

Det här är inte tänkt att vara en matblogg nä..., men ni ska få en liten bonus idag i form av detta recept på nougatrutor! Strax kommer det lite besök till oss, och eftersom jag oftast/helst bakar under press (!) så slängde jag ihop dessa. Mina står för tillfället ute på altanen och svalnar, men lite provsmakning har jag hunnit med! ;) Skulle tro att det även skulle va smarrigt att servera lite ljummet tillsammans med glass... Det ska testas nästa gång!

NOUGATRUTOR

Ingredienser
300 gram smör
9 dl havregryn 
2 dl sötmandel 
1 tsk bakpulver 
2 dl socker 
1 st ägg 
200 gram nougat 
Tillagning
Ca 40 rutor

1. Smält smöret i en kastrull och rör i havregrynen. Låt det stå och dra
en stund tills havregrynen blivit mjuka.
2. Hacka mandeln och blanda med bakpulver och socker.
3. Vispa upp ägget och vänd ned i mandelblandningen. Rör ned detta i
havregrynen och rör till en jämn massa.
4. Tryck ut i en långpanna, 20x30cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
5. Hyvla nougaten över den varma kakan och gör fina mönster med en
gaffel. Låt svalna helt innan du skär den i bitar.

lördag 24 december 2011

Julafton

Sitter i soffan och känner mej fullständigt nöjd med dagen! :)
Vi har firat med nära och kära hela dagen lång, och nu sover barnen nöjda och glada...

Tänkte visa en av julklapparna som jag gett bort idag!
"Ära vare Gud i höjden - denna har jag gjort i slöjden..." ;D

fredag 23 december 2011

Julens budskap...

Då... För väldigt länge sen, sa kungen att alla skulle skriva upp sina namn i hans bok så att han kunde veta vilka som fanns i hans rike.
Den unga kvinnan som väntade sitt första barn, var tvungen att tillsammans med sin man ta sej till platsen där kungen hade sin bok. Det var en lång lång resa, och eftersom det inte fanns några bilar på den här tiden, lånade den unge mannen en åsna som han lät sin kvinna rida på.

Parets resa blev lång och jobbig, men tillslut skymtade de staden. Det var många fler än de som kommit till staden för att skriva sina namn i boken, och de förstod ganska snart att det inte skulle bli lätt att hitta någonstans att bo... De frågade på några olika ställen, men varje gång fick de till svar att det var fullt. Tillslut började mannen verkligen bli orolig för han såg att kvinnan var helt slut efter resan. Han knackade på igen på ett ställe, och när svaret blev att det var fullt, frågade han om de inte i alla fall kunde få bo i stallet tillsammans med djuren. Det var ju bättre än att bo på gatan i alla fall... Mannen i huset tyckte synd om det unga paret för han såg tydligt att kvinnan var höggravid och hade ont, så han sa ja!
De gick in i stallet och gjorde sig en plats att sova bland djuren, och där under nattens timmar föddes deras barn...

På en helt annan plats stod några män och tittade upp mot stjärnorna. Deras hobby var att tyda stjärnorna och se vad framtiden hade att bringa... En kväll såg de en jättestor stjärna på himlen, en stjärna som de aldrig tidigare sett. Pga deras vishet förstod de att en kung fötts, och att stjärnan kommit på himlen för att visa detta.
De bestämde sig för att följa stjärnan och se vart den ledde dem, för att få hylla den nyfödde kungen.

På ängen strax utanför staden, satt några herdar runt en lägereld och vaktade sina får som sov i gräset. Plötsligt så lystes hela himlen upp och de blev rädda! En röst hördes som sa: "Var inte rädda! Gläd Er för i natt har det fötts ett barn som är Guds son, Messias!" Änglarna sjöng med ljuva röster: "Ära vare Gud i höjden, och frid på jorden..." Herdarna reste sig genast och gav sig iväg mot stallet där en stor stjärna stannat ovanför. De hyllade den nyfödde och tackade Gud för vad de fått uppleva!

Männen som följt stjärnan såg nu också de att den stannat över ett stall, och trots att det inte var platsen de tänkt sig att ett kungabarn skulle befinna sig i, gick de dit. Där fann även de det unga paret och ett nyfött barn som låg i djurens krubba. De gav honom presenter och kände stor glädje och tacksamhet inför vad de fått uppleva...

onsdag 21 december 2011

I morrn...

... har vi skolavslutning och jullovet träder in!!! Kan meddela att det är efterlängtat av många... ;)

Idag har jag jobbat med saker som ska vara till avslutningen vi har i klassen efter kyrkans avslutning. Jag som gillar paket (!) kunde inte låta bli att fixa ihop en slags paketlek... Få se om jag kunde tänka rätt idag och får det att funka i morrn! :/ Lite glädjande vemodigt att halva läsåret redan är tillända! Den här hösten har gått fort, och av erfarenhet vet jag att jag strax (!!!) sitter här och det är sommaravslutning!

Jag har även pysslat lite med de sista (?) beställningarna av julklappar..., samt fixat lite med julklapparna som jag själv tänker ge bort till de mina! Att jag alltid är ute i sista minuten!!! *suck* Till nästa år SKA jag börja tidigt så att jag hinner göra allt jag vill... :)

måndag 19 december 2011

Dan...

...före dan, före dan, före dan, före dan, före dopparedan!

Idag har dagen på jobbet inneburit att färdigställa... Det har virkats och stickats jultomtar i alla möjliga former och modeller, broderats jultavlor, virkats julklappsvantar och pannband, mm, samt färdigställt en hel massa "Hjärtekatter". De sistnämnda är gjorda av skolans 9:or, och ska skickas iväg efter jul när de andra eleverna på skolan fått beundra dom lite... ;)

Jag jobbar med ljuvliga barn/ungdomar, men nu ska det sannerligen bli skönt med jullov ett tag! Det är intensivt och alla har jullov i sikte...
Just den här veckan, veckan före jul, skulle jag önska att man kunde dra ner på tempot lite extra... Den går såååå fort, och alltid känner jag att jag inte hunnit med! Skulle vilja sitta och hinna längta efter den precis som jag gjorde när jag var liten och den aldrig kom... Nu blir det istället massa listor hit och dit för att inte missa nått (o ja, va skulle hända om jag gjorde det!?), men ni fattar!?`

Fick en sista smyckesleverans innan jul idag, och nu gäller det att pricka in några stunder så att de beställda smyckena kan bli klara! Skönt att iaf veta hur de ska se ut och vad jag ska göra... :)
I övrigt så håller jag på och julpysslar lite julklappar själv oxå, men de får ni inte se här än iaf... Det finns vissa mottagare som jag vet är här inne och läser då och då! ;D

Kram på Er!!

tisdag 13 december 2011

Lucia

Efter en tämligen vaken natt pga olika småherrars vandrande (!), så var det en ganska så trött mamma som satte glitter på huvudet och begav sig mot skolan... Väl där blev det mysigt luciafika tillsammans med eleverna innan vi tillsammans gick över till kyrkan där "mina" 9:or stod för ett superfint luciatåg. Ståtliga stjärngossar startade det hela, vackra tärnor och tjusig lucia skred in i sakta mak precis som det ska vara! Stämningsfull sång och tysta stilla åskådare!!! Rätt perfekt helt enkelt. :)

Hem en vända innan det var dax att återvända för lite luciamingel med kollegorna. En kanonstund när man kände att man verkligen jobbar med de allra bästa!!!

Nu sitter jag under en filt i soffan och grubblar och grubblar... Det är dax att sätta betyg, och det är rent ut sagt - hemskt!! Helt klart något av det värsta med att vara lärare, iaf enligt mej... Vissa kommer jubla och andra kommer gråta och inte alls förstå varför de fick si eller så. Mitt i allt är då jag som satt betygen och har motivationen till mitt beslut! *suck* Men men - i morrn ska de sättas! Sen får det bli jul bäst det vill...


Foto lånat ifrån min vän Lina och hennes härliga butik Gränna garn och hantverk - klart värt ett besök för er som inte varit där. :)

fredag 9 december 2011

Ösregn...

Har en liten fredagspaus och sitter och tittar ut på ösregnet... Det ska ju va snö och härligt ute nu, och inte detta sk*tväder!!! Helst skulle jag vilja va  hemma hela dagen. Tända en brasa och bara va´... Gärna med en god bok, eller nått av mina alla "garngrejer"... Helst i soffan under min goa filt! :) Men men...

Tänkte iaf visa några halsband som jag fixade klart igår när jag var hemma med sjuk liten M.

Långsmala hjärtan med cat-eye pärlor i olika färger, beroende på person som de är till! Liten tag med en bokstav på som markerar givaren! ;)

Julrött är väl ändå fantastiskt!?

Turkosa varianter i samma tema som ovan. Här har ängeln fått en "bricka" där det står ÄNGLAVAKT...

Den här stora tag´en var svår att fånga på bild... Jag kom lixom med i bild för den speglade sig så! :) Den är maffigt stor och tung, och jag hoppas mottagaren kommer uppskatta hur det blev!

torsdag 8 december 2011

tomterace...

Fick en förfrågan om att va med i ett "tomterace" = att visa några foton på tomtar som huserar hemma hos en nu i jultider... Här kommer några av mina/våra favoriter. Nu utmanar jag dej - häng på och visa dina oxå... :D





onsdag 7 december 2011

logistik


Igår fick vi hämta hem en liten prins från dagis som hade ont i örat. Det blev en efm/kväll/natt med ilningar i örat och gråt med jämna mellanrum. Inte alltför mycket sömn om man säger så! Idag, min pluggdag (!), fick jag sällskap hemma av lillprinsen... Det var så att jag var inbjuden till jullunch idag av mina elever, och tanken på morgonkvisten var att ta med sonen för att kunna närvara vid detta speciella tillfälle. När tiden började närma sig, var dock sonen totalt slut och orken var nollboll... Det blev till att akutringa mor o far och lämpa av honom där (han somnade nästan innan jag åkt!)

Fick fantastisk lunch tillagad av fantastiska elever, med finaste dukningen och härligaste sällskapet! :) Från lunchen var det tänkt att jag skulle rusa iväg o hämta 5-åringen och hans dagiskompis för att närvara på simavslutning, men mitt i allt insåg jag att jag inte skulle hinna (efterrätten var ju inte ens serverad vettja!)... Jag fick akutringa in mannen som kom o hämtade upp nyckeln till bilen, lämnade en bil och drog iväg medan jag fick ljuvlig pepparkaksefterrätt med nån läcker glasyr, vanlig knäck o polkagrisknäck!!

 Tack o hej - mot simhallen där jag tog emot barn och bytte bilnyckel/bil och så var det avslutning... Upphämtning av sjuk son hos mor och far, samt son nr 3 på dagis och så hem. Öronvärk, gnäll och så lite innebandy för ene sonen på det och så brann kvällens junta inne. Ibland duger bara mamma... :)

I morgon är en annan dag!:D







ökljö

söndag 4 december 2011

2:a advent

Ännu en adventshelg har förflutit... Det går så fort nu så jag skulle vilja stanna upp tiden lite. Det är ju nu man ska hinna med att känna in, och få julstämning! Men - det är oxå nu som det är full rulle på typ allt! Lite bebbemys har vi hunnit med den här helgen - ljuvligt! En vända till staden har oxå hunnits med, umgänge med div folk, klippning av fyra herrar, julskyltning här i byn och en hel massa annat! Själv så har jag avslutat den här helgen i "mitt rum" där jag försökt att beta av lite på min beställningslista... Det är ett och annat smycke som ska va klart till jul om man säger så! OBS - det är ingen klagan, utan stor lycka - bara så ni vet! ;)

Förutom smycken, så är det mest betyg som snurrar runt i mitt huvud just nu... Om ni bara visste hur "hemskt" svårt det är ibland! ;/

Här är det 5 hjärtan med olika färger på sk "cat-eye"pärlor som väntar på kedja och lite till... ;) Det är oxå 4 änglar som väntar på detsamma! Dåliga färger, men ni får föreställa er! ;D

Lite gott och blandat som ska iväg till ett lotteri "nånstans"... :)

Måste oxå få visa min underbara gigantiska kulkedja som kom häromdagen!!! Den är såååå maffig! Kedjan till höger är en "vanlig"...

torsdag 1 december 2011

Adventskalender

1 december idag och julen närmar sej med stormsteg (ja, det är storm/regn ute och inte en gnutta snö i sikte!)... På jobbet började dagen med ett leende när vårt arbetslags "mysgubbe" (en lagom ung herre lika gammal som jag!) pekade på whiteboarden där han skrivit upp decembers datum under rubriken "julkalender". I en liten skål låg lappar, och vi fick alla dra tre lappar var. På lapparna stod datum och våra namn skrevs in på tavlan under rätt dag. Just de dagarna som är "våra", så får vi öppna en lucka i en chokladkalender och få chokladbiten i... :) Han meddelade att det blir extra lycka för den som har sitt namn en helg, för då kan man mysäta tillsammans på måndagen ... :D Haha... Snacka om att förgylla decembers första morgon!

Sedan några år tillbaka så får jag oxå en julkalender/adventskalender här hemma... Det är superkul!!! :D Min svägerska A och jag gör en till varandra (för våra kära män har tyvärr inte sånna pysseldragningar!) och varje år är det lika spännande - både att få och göra. Nu på ef m kom hon hit en sväng, provsmakade våra nybakta pepparkakor, lämnade en låda med 24 paket (vissa hade t o m rim!!!!) och tog med sej den här högen (fast i en påse...)


I hennes paket var det idag en slags galge (!) med doft(påse) som man ska hänga in i garderoben, och i mitt första paket var det ett par trädgårdshandskar med fina blommor! :) Ska inte påstå att jag längtar till våren än, men de kommer bli finfina att ha när vi väl kommit så långt. Nu börjar det bli dax att se fram emot paket nummer 2... Undra va det kan va i det!? ;)