söndag 26 februari 2012

Söndagstankar

I fredags skulle vi ha lite träff med arbetslaget på efm/kvällen och jag kände att jag "var tvungen" att gå en liten vända iaf eftersom jag varit hemma 2v och inte träffat dom. Fick massa sms och pepp under veckan om att komma en liten sväng och åkte dit (där vi skulle vara).

Överraskning ännu en fredag!!! Alla mina härliga kollegor stämde upp i skönsång som hette duga (fatta - inte ens en av alla som sjöng aningen falskt!!! Vi skulle kunna ha en egen kör!!!! :D) och så fick jag fint kort och paket. Det är ju helt fantastiskt att fylla "fötti" egentligen! ;D
C  hade gjort en fantastisk smörgåstårta och supergoa bakverk till kaffet. Är så lycklig över att få vara med i deras arbetslag... :)

Härlig lördag med familjen på det och sen en lika go söndag med lite försmak av födelsedagen som nalkas i morrn (genom önskemiddag - kinamat!!) och sen eftermiddagsbesök hos svärisarna där det bjöds på semlor. Underbar helg!!! :D

onsdag 22 februari 2012

Paket

Igår kom det ett roligt paket med posten... :) Roliga saker som får inspirationen att flöda trots att jag inte är riktigt piggelin än! Förutom orken saknas nu tiden, för den är bristvara med! Det ska skrivas omdömen (i natt?) och ett gäng utvecklingssamtal ska bockas av här kommande vecka. Mitt i allt detta ska jag helt hinna väva lite oxå så att jag inte kommer alltför  mycket mer efter! :)

Men - så här kuligt var det i påsen!! :) Aningen bruntonigt den här gången, men det är till ett speciellt ändamål... En speciell vän som önskat smycken till ett bröllop där hennes klänning ska gå i dessa färger. Ska bli kul o ta tag i snart! ;)


Lite vävning har jag faktiskt gjort mitt i allt! Jag har vävt nån vända då och då, och eftersom jag nu snart varit hemma i två veckor så har det iaf blivit lite gjort... Här är ett exempel under kategorin "varptryck". Inte tjusigt alls, men jag hoppas att det täcks in inom uppgiften!


tisdag 21 februari 2012

Sjuklovsvecka

Förra veckan hade vi sportlov här, men för vår del blev det en sjukvecka... Jag och twinsen körde helvecka, och mannen och snart 6-åringen körde "lite då och då"! Äldste sonen klarade sej helt och fick ha sitt lov.
Det var feber och massa hosta och vi mer eller mindre låg i högar i soffan. Som väl var (ÄR!) så har jag en fantastisk mamma som vågade komma och hjälpa oss trots allt... Hon handlade och servade så att vi iaf fick i oss tillräckligt med vätska, hon försökte fresta med våfflor, potatismos och korv..., men vi var nog rätt otacksamma va gällde mat! ;)
En vända till doktorn för att få hjälp - twinsen fick inhalera och efter 2 timmar fick vår AT-läkare rådet av sin handledare att inte ge mej någon penicillin trots för höga värden och feber i 4 dygn. Åkte hem igen med iaf piggare twins... Själv började jag totalfrysa och frossade mej igenom efm och kvällen. Vid koll hade jag lite drygt 39 grader trots att jag hade 2 voltaren i mej sen nån timme tillbaka... Totaljobbig natt och morgon vilket gjorde att det blev till att kontakta läkare igen. De ville se mej igen (!), och den gången var det inte någon tvekan enligt läkaren: "Klart att du ska ha penicillin!!!" ÖH?!
Samme läkare såg att twinsen hade öroninflamation (visste inte att man kunde ha det utan att ha ont...) så även de fick penicillin.
Olika från läkare till läkare!!

Nu har en ny vecka börjat, och igår  var jag hemma sjuk tillsammans med tre småttingar och med mamma som backup. Idag fick två stycken små gå till dagis för de klarade natten bra utan massa hosta. Lille minste är hemma med mej idag oxå och vi är sjuka tillsammans! Ingen feber längre som väl är, men jag har problem med bihålorna och hostar vilket A oxå gör... Allmäntillståndet är något sänkt oxå kan jag väl erkänna, men idag åt vi iaf middag båda två!!! :) Nu smaskar vi choklad och gör allt vi kan för att bli friska och pigga igen! :)

söndag 12 februari 2012

Stressvecka och kidnappning...

Vissa veckor (läs de senaste!!!) är mer fullproppade än andra och man är trött, trött, trött...
Min vecka i korthet:
Måndag - Intensiv jobbdag, dagislämning/hämtning, hemma en liten stund innan mannen kom hem och åkte igen; mannens träningskväll = mat, tvättning och läggning på min lott!
Tisdag - Lämnade på dagis och hann till jobbet innan dagis ringde och sa att jag var tvungen att hämta M som fröken klämt fingrarna på i en dörr!!! Doktorn nästa för att kontrollera så att inga senor var av... Efter omplåstring fick han följa med mig till jobbet några timmar tills pappan bytte av och tog med honom till sitt jobb! (Rätt ok fingrar by the way...)
Onsdag - Dagislämning, tandläkaren, hemmaplugg, simskola (o tillbakalämning på dagis), hämtning av tre trötta... Hann hem innan min kollega kom för att hjälpa mig med vävstolen - hon åkte 21.30...
Torsdag - Dagislämning, jobb, dagishämtning, kollega och vävstol ännu en kväll. Denna kväll till kl 22. (under natten fick M feber och från kl 03 var han och jag vakna...)
Fredag - Mannen till jobbet i vanlig tid, hem och bytte av mig 7.30. Jag lämnade två på dagis och drog till jobbet några timmar. Hem och bytte av mannen som drog till sitt jobb... Dödströtta jag däckade med febrig son ca 2 timmar, vaknade och fick tack vare mamma hem de två andra från dagis utan att behöva dra ut sjuklingen. Kollegan kom ännu en vända och vi försökte få ordning på vävstolens alla "trådar"...
Så kom svägerskan och lämnade massa tyger (som vi talat om innan), och bad om kaffe. Hon satte på själv medan jag pysslade vidare med vävstolen. Så kom väninnan från "kvart över sjön" och tittade in. Hon tog av sig och ville oxå ha kaffe... Jag suckade lite småtyst för jag var sååååå trött och slut, men fikade glatt på! ;) Mitt i allt kommer så en person som i detta kaos var helt "fel"!!! Hon är en sååå kär vän och sååå speciell, men hon kommer aldrig utan att tala om det innan för hon bor för långt bort... Jag fattade inget alls, och mitt i all kaos meddelade dessa tre damer att jag skulle packa en väska och att jag inte alls skulle få min mycket efterlängtade kväll hemma........ What!?

Kidnappning var ett faktum!!!


Ytterligare vänner sällade sig till sällskapet under kvällen, och efter härligt spabad och god mat tillsammans innan jag äntligen fick åka hem och lägga mej... Hahaha... En helt underbar kväll och inom mig fanns en stooor tacksamhet över mina fina vänner!! En sann, mycket värdefull rikedom!!
Tack alla Ni fina som var med!!! Kommer aldrig glömma min kväll!!! Love you!

söndag 5 februari 2012

tävling

Jag är inte nån direkt tävlingsmänniska, men den här tävlingen som min fina vän Hanna fixat på sin blogg, kunde jag bara inte motstå!! :D
Vill hemskt gärna vinna detta spännande paket, så jag fixar en liten länk (vilket man skulle!), och på så sätt får även ni chans att kolla in på hennes fina blogg.
Hanna och jag har pluggat tillsammans, och träffas fortfarande med jämna mellanrum! Senast idag faktiskt! :) Så härligt med fina äkta vänner som man vet finns för en och hjälper/stöttar...

Här har det varit en "upp och ner helg"! Många mysiga bra saker har hänt, men även en skum! En "sak" som tagit lite väl mycket energi och lust... Summa kardemumma: Det finns en del skumma människor där ute runt en! ;D

Hoppas att du/ni får en fin vecka... God bless!

fredag 3 februari 2012

fredagskväll

Tillbax igen i hemmets lugna (tja...) vrå efter några dagar i Lkpg. Full fräs hela veckan med långa dagar och mycket nytt att lära och fatta. En hel massa redovisningar, både i grupp och enskilt, samt nya projekt som vi ska jobba med till nästa gång. Den här omgången handlar det om vävning... Bl a ska vi sätta upp 2 vävstolar med olika varp!!! *Huuu*
På min skola har vi inga vävstolar kvar... De är slängda!! Nu har projekt "jagavävstol" startat, och det verkar som om jag har fått napp! Har även fått en hjälpande hand att få ihop det hela - tack tack M!!!

Lite roligheter hann vi oxå med under dagarna i Lkpg... Härliga roliga människor jag pluggar med, så det kommer bli otroligt tomt utan dom sen när skolan är klar. Redan den här gången pratades det om återträffar i div olika konstellationer.

Veckans höjdpunkter: * badtunnan en av trä-metall- killarna gjort som uppgift (svepteknik) och som en kväll fylldes, eldades och badades i (av vissa!) i smyg! Innan detta var gjort hade det skrattats en hel del!!! * de "små" killarna i ryska uniformer som undrade om våra träkillar ville va med i deras ryska gosskör... (skrattade tills vi grät...) * shopping med härliga fynd och glada damer! * frukostarna med "alla"... * nye lille bebben * alla underbara människor!!! :)

Väl hemma igen väntade mina älsklingar och härliga rapporter från Selma... Ja, det har jag "glömt" att nämna här!!! Mina smycken säljs numera även i butik Selma här i Vaggeryd! :D
Lycklig - ja!!
https://www.facebook.com/pages/Selma-Vaggeryd/100907566698530
Härliga Ulrika har tagit över en butik mitt i Vaggeryd och hon ville ha med mina smycken i butiken. Klart jag ville va med!! :) Kolla gärna in hennes facebook sida och "gilla", och när ni ändå håller på kan ni väl ta och "gilla" min fb-sida oxå?! ;)
https://www.facebook.com/#!/pages/Queen-Amini/152472178171835

Önskar dej/er en superhärlig helg!! Love!!!