torsdag 28 juli 2011

High Chaparral

Dagen idag har tillbringats på High Chaparral som ligger på behagligt avstånd från vårt hem! Vi fick en alldeles perfekt dag där tillsammans med våra goda vänner (tradition). Perfekt väder vilket i detta fall innebär lagom varmt, inte för mycket sol och inget regn! :) Dessutom var det helt ok med folk och eftersom vi i bygden kommer in på stället genom egen ingång (!) så slapp vi köa in oxå! :D
Allra först inhandlades diverse måsten... Pistoler, hölser och gevär hade vi med oss hemifrån (man kan inte köpa nytt varje gång!), men cowboyhattar fattades och på ett sånt här ställe är det ett måste! ;) V ville ha en vit med fjädrar, M som ville ha en rosa (som till hans fars glädje inte fanns!) fick en röd, och A valde en svart. Snusnäsduk till V inhandlades oxå, och den snälle killen bakom disken slängde fram två till till twinsen bara så där! Så generöst att jag nästan kom av mej... :)

Om man har lust så kan man åka till detta ställe bara för att kolla på alla människor! Vissa går in för detta med cowboysande totalt!!! De är utrustade från topp till tå, och står man efter en "sån" i kön och hör inköpslistan plockas fram vet man inte om man ska skratta eller gråta... Vuxna män som tjoar till sina damer om extra skott så de kan panga extra mycket, om storleken på pistoler/gevär, om hattar med eller utan fjädrar och skinnband, om cowboysboats vars priser närmar sej 4000 kr - allt för att få "leka" en stund. Att ha barn med kanske man skulle tro är ett "måste", men icke här! :) Vuxna män (o kvinnor oxå för den delen!) får umgås och panga i gäng... Ingen skillnad på stor och liten!

Nu kan man ju inte gå runt och fota dessa härliga människor bara så där, men några kort från dagens utflykt kommer här:

Att hinna äta är svårt när det finns massa kul att klättra på... Här är tre av kidsen på en gammal vagn med diverse tillbehör på!


V och hans vän kollar på bufflarna. Tjusiga i sina vita hattar va!? ;)

Liten härlig cowboy visar upp sin pistol! :)


Ett gammalt ånglok finns att titta på och åka med. Mycket spännande! Innanför staketet fanns även ett gäng getter och de uppskattades oxå av dessa klättrande cowboy´sare...

söndag 24 juli 2011

Tildaängel

En av mina goa vänner introducerade mej för Tildaänglar för ett tag sen. Ja, ifs så har jag vetat om dom flera år, och tyckt att de varit ljuvliga, men jag har inte kommit till skott med dom förrän hon visade mej dom som hon hade gjort. Nu är jag oxå fast...

Är förvånad själv, men idag blev det faktiskt tid till att sy lite och få sitta vid! Jag har haft hjälpsamma små herrar med mej då och då under dagen som har vrängt ben och armar och fyllt dem med vadd så gott de kunnat. De har oxå namnat ängeln ifråga, och hennes namn är ALLIS!

lördag 23 juli 2011

Näckviksnytt

Här i Näckviken semestras det för fulla muggar. Dagarna går in i varandra och vi bryr oss inte om ifall det är vardag eller helg... 5-årige sonen meddelade i morse att det faktiskt är lördag idag, och det visste han för igår var det fredag och lördag kommer efter fredag! Så det så! Att han noterat detta kan bero på att det skulle rivas altan hos farmor och farfar idag och att både traktor och hjullastare skulle användas samt att fasters pojkvän skulle hjälpa till!!! Nu är han iaf där och som extra bonus så var även 2 kusiner på plats. Klart nöjd son! Den äldste sonen är oxå nöjd för hans "bästis" är hemma från semestern och nu håller de på och uppdaterar varandra för fullt om vad som hänt sen sist... De små bygger dublo och verkar nöjda de oxå! :)

Det har varit Norrlandsbesök här i veckan, och söta kusindottern kom o frågade om jag kunde fixa ett Harry Potter halsband till henne. Vi diskuterade lite tillsammans och så här blev det - hennes egen design!! :) "4 EVER H.P."


Hennes fina moder, tillika min kusin, ville ha änglar och de blev så här! :) En silverängel i röd kulkedja, samt en röd ängel i silverkedja... Eftersom de sitter i kabinhake så går de att flytta om allt efter önskemål för dagen.


Måste avsluta med att visa att det blommar här i Näckviken... Om man ska kunna ta in en näckros måste man ner i vattnet och ta sjövattnet i "bunken", klippa av stängeln, sätta blomman i vattnet och inte låta den komma upp i luften emellan. Kommer det luft i så vissnar den direkt! Ingen långvarig blomning när man plockar in dom dock, så det är fotot får bli minnet av den vi tog det här året...

tisdag 19 juli 2011

Vilka?

Mitt lilla "smygbloggande" har nu pågått ett tag och jag ser efter att (långt om länge!) fått hit en besöksräknare, att det är några som läser/kollar in min blogg då och då... Kan inte annat än undra lite över vilka det är... Samma, eller olika? Så - VEM ÄR DU? Kan du inte skriva nått under så jag får reda på nått oxå?! :D

Kram o natti!

söndag 17 juli 2011

Söndagsfunderingar

Det regnar ute och vi sitter för tillfället inne och väntar på att maten ska bli klar! Vi har varit ute lite på fm. Barnen har cyklat och jag har planterat om några små plantor som jag sådde häromdagen. Köpte en förpackning med "klara" frön och jordtabletter på IKEA (!) som de reade ut, och eftersom jag inte helt fattade vad det innehöll för blomster (kanske därför det fanns en uppsjö och de reades ut!!!) så bara sådde jag dom! Det har kommit upp i alla 6 och jag tog de som växt upp mest (i 4 av byttorna) och satte dem tillsammans i en stor plåtbalja som jag har. Nu blir det spännande att följa dom och se vad som tittar upp! Jag skulle tro att några är solrosor, och då är nog frågan om de hinner slå ut... Skulle planterats tidigare!

För övrigt så håller min hjärna på att fundera på hur jag ska måla en namntavla som jag har tänkt fixa till en nybliven vänbebbe... Har gjort några innan, men alla måste ju få sin speciella look! :) Säger inte mer just nu eftersom det finns "risk" att överraskningen blir avslöjad då! ;)

Igår var vi på släktträff eftersom "moster" fyllde 75 år! Trädgården de har (hon och min morbror) är helt fantastisk! Vi var mitt ute i en frukt/bärsallad!!! Barnen var som tokiga, och jag erkänner att även vi andra lite äldre blev i totallyckorus över alla härligheter som fanns där...
*Gula hallon
*Röda hallon
*Svarta vinbär
*Röda vinbär
*Vita vinbär
*Smultron
*Krusbär (sur utsida men söt insida så här långt!)
*Körsbär
och senare i sommar/höst kommer det även finnas en uppsjö av äpplen, gråpäron och plommon!!! Det dignade överallt!!! Vi åt och åt och åt... :) Lille A kom på en egen variant av att få bort kärnorna ur körsbären - han "sprutade/sköt" ut den (och en hel del saft...) och det funkade alldeles toppen! :) Härligt kladdiga blev vi alla, och min vita klänning, D´s och V´s vita byxor mm var kanske inte ett helt smart drag... ;)
Många önskningar om en framtida trädgård vad gäller bär och frukter fanns med hem igår! Men...(som min mormor brukade säga!), det växer fantastiskt bra DÄR och ingen annanstans blir det lika bra!? Måste nog iaf pröva ett körsbärsträd, krusbärsbuske, smultron och lite annat när vi får lite mer ordning här på tomten!!!

onsdag 13 juli 2011

Lite nytt o lite gammalt...


Fick hem söta armband häromdagen som jag tänkte visa ifall någon skulle vara intresserad! :) Enkla, men väldigt fina på handleden med sina hjärtan...



Av någon anledning så vrider sej kortet fel här på bloggen... Det är hur som helst tre olika "snurror" (berlocker) som sätts på halskedjor genom ring eller kabinhake. Den översta passar väldigt bra att stansa på om man vill ha en lite längre text, eller har som jag (!) många i familjen och vill ha allas namn med på halsbandet. Den i mitten är lite hamrad och väldigt tjusig som den är! Den understa är lite råare och har nästan lite svartskav mellan kanterna. Hur läckra som helst!!
Antingen väljer man en vanlig silverfärgad kedja, eller så finns det jättehärliga färgade som kulkedjor som man kan ha till! Har man bara en kedja man gillar, så är det lätt att byta berlocker... :)


Måste visa vad jag fick häromdagen... En vän till mamma och pappa ringde och frågade om jag ville ha lite sysaker som han hade kvar efter sin fru! Ja tack!!! Jag fick en hel massa tyger att ha som de är, eller till kommande läsårs vävning, samt detta... Det är massa trådar i olika färger och kvalitéer, brodergarn, fina band varav minst ett verkar vara hemmaknypplat!! Blev så glad så! :) Rena julafton att kolla igenom påsen med allt...


De här trådrullarna var med i påsen, och de är så fina att de förtjänar ett eget kort... Det är gamla Mölnlycketrådrullar med fina ettiketter på. På den ena har ägarinnan skrivit dit "BRA" med kulspetspenna, och jag kan inte låta bli att fundera på vad det var hon använde den till som gjorde att den var så bra... :)

söndag 10 juli 2011

Falkenberg




Vi har haft en veckas semester vilken vi tillbringade i Falkenberg på Hansagården´s camping. Vi bodde i en söt liten stuga som vi snabbt fyllde med våra saker... :) Det blev lite varannandagsväder, vilket inte var helt fel för våra bleka kroppar! Solande och badande varvades med utflykter, strövtåg i grannskapet, minigolf och lite shopping. D´s kusin med flickvän kom ner o hälsade på oss några dagar, så då fick vi lite barnvakt/lekhjälp och det var inte fel!!!

Vår lilla stuga... Våra små älsklingar...

På väg ner till stranden (Skrea strand) var det härlig sand att vandra i...

Långgrunt vilket var superbra när man har massa småttingar som vill va i vattnet mest hela tiden! Varmt och skönt var det oxå!!
Svart byggvänlig sand under den ljusa... :)

Minigolfbanan på campingen var svår...

Här är jag och en fantastiskt vacker himmel...

Efter en regntung ef m klarnade det upp och vi bestämde oss för att gå ner till stranden och ut på den lilla "ön" som vi tittat på när vi badat och solat. Stövlar på de små och regnjacka ifall om att... Här är det lille A som syns närmst kameran.

Moln kan man nog titta på hur länge som helst! De här var så vackra med solen som lyste...

På väg ut till "ön" fick man klättra över den här fina stenmuren för att komma fram.
Tänk va stenar kan va vackra... (o tänk på dem som burit hit alla och lagt dom som en mur!!!!)

Utsikt uppifrån ön. Till vänster i bild är campingen...

4 av mina 5 älsklingar!

Det vita som syns är husvagnarna på campingen.

Uppblåsbart lekland kom till campingen nån gång per vecka, och det var klart att vi var tvungna att pröva på det oxå!! Jättekul och jättejobbigt!!! :)
En hel del shopping blev det allt, men här är nog klart mitt allra bästa fynd!! Ett par Rieker... :)

Massa vackra blommor fanns mellan campingen och stranden och de här blev en av buketterna vi njöt av...