torsdag 28 juli 2011

High Chaparral

Dagen idag har tillbringats på High Chaparral som ligger på behagligt avstånd från vårt hem! Vi fick en alldeles perfekt dag där tillsammans med våra goda vänner (tradition). Perfekt väder vilket i detta fall innebär lagom varmt, inte för mycket sol och inget regn! :) Dessutom var det helt ok med folk och eftersom vi i bygden kommer in på stället genom egen ingång (!) så slapp vi köa in oxå! :D
Allra först inhandlades diverse måsten... Pistoler, hölser och gevär hade vi med oss hemifrån (man kan inte köpa nytt varje gång!), men cowboyhattar fattades och på ett sånt här ställe är det ett måste! ;) V ville ha en vit med fjädrar, M som ville ha en rosa (som till hans fars glädje inte fanns!) fick en röd, och A valde en svart. Snusnäsduk till V inhandlades oxå, och den snälle killen bakom disken slängde fram två till till twinsen bara så där! Så generöst att jag nästan kom av mej... :)

Om man har lust så kan man åka till detta ställe bara för att kolla på alla människor! Vissa går in för detta med cowboysande totalt!!! De är utrustade från topp till tå, och står man efter en "sån" i kön och hör inköpslistan plockas fram vet man inte om man ska skratta eller gråta... Vuxna män som tjoar till sina damer om extra skott så de kan panga extra mycket, om storleken på pistoler/gevär, om hattar med eller utan fjädrar och skinnband, om cowboysboats vars priser närmar sej 4000 kr - allt för att få "leka" en stund. Att ha barn med kanske man skulle tro är ett "måste", men icke här! :) Vuxna män (o kvinnor oxå för den delen!) får umgås och panga i gäng... Ingen skillnad på stor och liten!

Nu kan man ju inte gå runt och fota dessa härliga människor bara så där, men några kort från dagens utflykt kommer här:

Att hinna äta är svårt när det finns massa kul att klättra på... Här är tre av kidsen på en gammal vagn med diverse tillbehör på!


V och hans vän kollar på bufflarna. Tjusiga i sina vita hattar va!? ;)

Liten härlig cowboy visar upp sin pistol! :)


Ett gammalt ånglok finns att titta på och åka med. Mycket spännande! Innanför staketet fanns även ett gäng getter och de uppskattades oxå av dessa klättrande cowboy´sare...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar