söndag 27 februari 2011

kalashelg

I morse var det 5 år sedan jag satt med en alldeles nyfödd liten älskling i min famn, förundrad över hur fantastiskt fin han var... Denne lille älskling väckte oss ganska tidigt i morse för att liksom kolla av att det var helt sant att det var just idag han fyllde år! Efter en liten stund i TV-soffan (så att brorsorna oxå fick vakna!) blev det sång, paket och minitårta. Dagen har sen fortsatt i kalasandets tecken med diverse gratulanter... Nu för en stund sen somnade han, nöjd och lycklig över sin helg. Dagens kommentar: "Nu du mamma... Nu är det inte långt kvar innan jag fyller 6 år..." :)

Igår hade vi barnkalas och det blev sammanlagt 11 barn som lekte och busade runt här hemma. Kalasets tema var sjörövare (!) fastän mamman i huset inte alls är förtjust i döskallar utan bojkottat dom mer eller mindre totalt sen "vågen" av det modet kom... Gick dock med på önskan denna gång när det blev lite mer "skämtsamma" döskallar, som typ helgens tårtor:

Piratkalastårta med goda lakrits "maskar" runt omkring...

Dagens tårta i lite gräddigare form...
Det var glada barn, lek, skratt och fika innan det blev dax för skattjakt där alla klurade och funderade över vad som "stod" på lapparna. Tillslut hittades skatten och dess innehåll delades ut!  Så härligt med alla barn, och så härligt när alla åkte hem och det blev lugnt igen... ;)

Nu blir det lite laddning inför kommande vecka som snart tar vid och jag hoppas verkligen att hostandet som kommer från de små inte blir nått av... Det är mycket som ska göras även kommande vecka! Måste hinna med lite VFU, en hel massa syende (!), föräldramöte mm mm, och helst en tjejträff oxå! :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar