fredag 23 december 2011

Julens budskap...

Då... För väldigt länge sen, sa kungen att alla skulle skriva upp sina namn i hans bok så att han kunde veta vilka som fanns i hans rike.
Den unga kvinnan som väntade sitt första barn, var tvungen att tillsammans med sin man ta sej till platsen där kungen hade sin bok. Det var en lång lång resa, och eftersom det inte fanns några bilar på den här tiden, lånade den unge mannen en åsna som han lät sin kvinna rida på.

Parets resa blev lång och jobbig, men tillslut skymtade de staden. Det var många fler än de som kommit till staden för att skriva sina namn i boken, och de förstod ganska snart att det inte skulle bli lätt att hitta någonstans att bo... De frågade på några olika ställen, men varje gång fick de till svar att det var fullt. Tillslut började mannen verkligen bli orolig för han såg att kvinnan var helt slut efter resan. Han knackade på igen på ett ställe, och när svaret blev att det var fullt, frågade han om de inte i alla fall kunde få bo i stallet tillsammans med djuren. Det var ju bättre än att bo på gatan i alla fall... Mannen i huset tyckte synd om det unga paret för han såg tydligt att kvinnan var höggravid och hade ont, så han sa ja!
De gick in i stallet och gjorde sig en plats att sova bland djuren, och där under nattens timmar föddes deras barn...

På en helt annan plats stod några män och tittade upp mot stjärnorna. Deras hobby var att tyda stjärnorna och se vad framtiden hade att bringa... En kväll såg de en jättestor stjärna på himlen, en stjärna som de aldrig tidigare sett. Pga deras vishet förstod de att en kung fötts, och att stjärnan kommit på himlen för att visa detta.
De bestämde sig för att följa stjärnan och se vart den ledde dem, för att få hylla den nyfödde kungen.

På ängen strax utanför staden, satt några herdar runt en lägereld och vaktade sina får som sov i gräset. Plötsligt så lystes hela himlen upp och de blev rädda! En röst hördes som sa: "Var inte rädda! Gläd Er för i natt har det fötts ett barn som är Guds son, Messias!" Änglarna sjöng med ljuva röster: "Ära vare Gud i höjden, och frid på jorden..." Herdarna reste sig genast och gav sig iväg mot stallet där en stor stjärna stannat ovanför. De hyllade den nyfödde och tackade Gud för vad de fått uppleva!

Männen som följt stjärnan såg nu också de att den stannat över ett stall, och trots att det inte var platsen de tänkt sig att ett kungabarn skulle befinna sig i, gick de dit. Där fann även de det unga paret och ett nyfött barn som låg i djurens krubba. De gav honom presenter och kände stor glädje och tacksamhet inför vad de fått uppleva...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar