NOUGATRUTOR
Ingredienser
300 gram smör |
9 dl havregryn |
2 dl sötmandel |
1 tsk bakpulver |
2 dl socker |
1 st ägg |
200 gram nougat |
Ca 40 rutor
1. Smält smöret i en kastrull och rör i havregrynen. Låt det stå och dra
en stund tills havregrynen blivit mjuka.
2. Hacka mandeln och blanda med bakpulver och socker.
3. Vispa upp ägget och vänd ned i mandelblandningen. Rör ned detta i
havregrynen och rör till en jämn massa.
4. Tryck ut i en långpanna, 20x30cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
5. Hyvla nougaten över den varma kakan och gör fina mönster med en
gaffel. Låt svalna helt innan du skär den i bitar.
1. Smält smöret i en kastrull och rör i havregrynen. Låt det stå och dra
en stund tills havregrynen blivit mjuka.
2. Hacka mandeln och blanda med bakpulver och socker.
3. Vispa upp ägget och vänd ned i mandelblandningen. Rör ned detta i
havregrynen och rör till en jämn massa.
4. Tryck ut i en långpanna, 20x30cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
5. Hyvla nougaten över den varma kakan och gör fina mönster med en
gaffel. Låt svalna helt innan du skär den i bitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar