onsdag 28 december 2011

Nougatrutor

Det här är inte tänkt att vara en matblogg nä..., men ni ska få en liten bonus idag i form av detta recept på nougatrutor! Strax kommer det lite besök till oss, och eftersom jag oftast/helst bakar under press (!) så slängde jag ihop dessa. Mina står för tillfället ute på altanen och svalnar, men lite provsmakning har jag hunnit med! ;) Skulle tro att det även skulle va smarrigt att servera lite ljummet tillsammans med glass... Det ska testas nästa gång!

NOUGATRUTOR

Ingredienser
300 gram smör
9 dl havregryn 
2 dl sötmandel 
1 tsk bakpulver 
2 dl socker 
1 st ägg 
200 gram nougat 
Tillagning
Ca 40 rutor

1. Smält smöret i en kastrull och rör i havregrynen. Låt det stå och dra
en stund tills havregrynen blivit mjuka.
2. Hacka mandeln och blanda med bakpulver och socker.
3. Vispa upp ägget och vänd ned i mandelblandningen. Rör ned detta i
havregrynen och rör till en jämn massa.
4. Tryck ut i en långpanna, 20x30cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
5. Hyvla nougaten över den varma kakan och gör fina mönster med en
gaffel. Låt svalna helt innan du skär den i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar